В новините
 
29.03.2024 03:20
Търсене
 
 
07.02.2011
НДСВ Бургас готови за избори
В зала „Амфибия” на хотел „Аква” – гр.Бургас, се проведе Областен съвет на НДСВ Бургас. Актива на партията обсъди предстоящите избори за местна власт и за президент на страната. Общинските структури докладваха, политическата обстановка в общините и представиха предложенията си за явяване на местните избори. Повечето от общинските организации са готови за самостоятелното явяване на Местни избори 2011. Някои от организациите предпочитат явяването в коалиции. Предложиха се коалиции, алтернативи на сегашното управление на страната. Обсъдиха се варианти за явяване на Президентски избори, обсъдиха се и евентуалните кандидати. Почти с единодушие се прие кандидати за кметове и първите имена от листите да се обявят след представянето на кандидата за президент на НДСВ. Номинацията на партията за президент ще се направи от Националния съвет, през пролетта.
11.09.2010
Православните християнски ценности и нашето съвремие
За трета поредна година /2010 г./ младите православни краеведи проучват миналото, съхранено в паметта на малкото жители на село Близнак, община Малко Търново. Запалените родолюбци са ученици – в гимназиална степен от Неделното енорийско училище при катедрален храм „Св. св. Кирил и Методи” – гр. Бургас и интересите им са насочени към запазените православни християнски обичаи и духовни ценности сред българското население на Странджа. Те работят в продължение на три години в едно населено място по специална проучвателска програма, която включва: исторически корени на населението и история на селището, християнски норми на поведение, духовни ценности и традиции, съхранени през вековете, църковни празници и фолклор на православните християни.експедиционната работа се провежда на терен, в продължение на 10 дни, като на място се събира автентична информация от възрастните хора. Младите проучватели са разделени на екипи и имат конкретно поставени теми. Работят по въпросник, което дава възможност за събиране на по-пълна и достоверна информация.
19.05.2009
Първи урок по религия и въвеждане в дебрите на православното християнство получиха днес възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата - Бургас
Отец Захари е доктор по педагогика. Преподавател е в три университета - Софийския, Пловдивския и Шуменския по методика на обучение по религия, заместник председател на дружеството на краеведите в Бургас, член е на съюза на учените - секция «Педагогика и психология». Има издадени близо 60 научни статии и ученически помагала, ръководител на единствената краеведска ученическа експедиция, извършваща проучвания в Странджа. Именно поради богатия му опит с деца и огромното желание за просвещаването им в православието, Отец Захари бе поканен от Областна дирекция на МВР - Бургас, като партньор в превантивните полицейски занимания с подрастващите от Центъра за работа с деца от улицата, провеждани от инспекторът по превенция - Цветелина Рандева от създаването на Дневния център до сега.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |