В новините
 
23.10.2006 11:08   Новината е видяна 3382 пъти
Инвестиции за над 700 млн. лв. в голфа са заявени пред БАИ, единият проект е в община Поморие
Общият размер на инвестициите в голфа от началото на годината досега са над 700 млн.лв., съобщиха от Българската агенция за инвестиции.
Досега правителството е издало 2 сертификата за “Първи клас инвеститор” на проекти, свързани с развитието на голфа. Около 260 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на модерен спортен и голф комплекс в с. Кътина, община Нови Искър. Проектът се финансира от испанската компания “Ferry Group”. Още 75 млн. лв. ще бъдат вложени край Долна Баня в “Голф клуб Ибър”.
До две седмици Българската агенция за инвестиции ще връчи още един сертификат за “Първи клас инвеститор” – за “Кабланд Голф Комплекс”- Поморие. Той е за 370 млн.лв.
Експертна работна група пък ще проучва възможностите за създаването на по-благоприятни условия за привличане на инвестиции в голфа. Неин ръководител е председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джебури, а членове са трима заместник-министри - на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев, на земеделието и горите Бюрхан Абазов, на околната среда и водите Чавдар Георгиев, и съветникът на премиера Росен Карадимов.
Експертната група ще направи преглед на нормативната уредба и при необходимост ще предложи проект, които ще бъде основа за развитие на голфа и голф туризма в България. Този вид туризъм е един от най-доходните по света, а в съчетание с благоприятния климат и минералните извори страната ни може да бъде предпочитана голф дестинация на Балканите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |