В новините
 
14.04.2007 00:49   Новината е видяна 3244 пъти
Таксиметровите шофьори готвят нов национален протест
Ако до 10 дни не бъде насрочена среща между представители на Министерство на транспорта и автосиндикатите, таксиметровите шофьори ще предприемат нови протестни действия на национално ниво. Това се закани председателят на синдикат “Авто 94” Димчо Иванов.
Шофьорите настояват за въвеждане на по-висока цена за таксиметровите услуги заради оскъпяването на горивата. Завишаването на цените на таксиметровите услуги се предвижда в началото на месец май.
Иванов информира, че след протестните действия на таксиметровите превозвачи през февруари все още няма отговор от транспортното министерство по отношение на стачните искания. Правителството забрави за внесената от нас декларация, а политиците са глухи за диалог с нас, обясни Иванов.
Димчо Иванов разясни и новата европейска директива за управление на автомобилите и почивка на водачите, която важи за всички на територията на ЕС. Според нея продължителността на пътните листове ще бъде 12 часа, като 8 от тях са работни, а 4 часа се предвиждат за почивка на таксиметровите водачи. За водачите на автобуси и камиони продължителността на работния ден е 9 часа, като в рамките на работното време те могат да ползват почивка след отработване на всеки четири и половина часа. Новите правила на Европейския съюз за време на управление на автомобилите и почивка на водачите в България влязоха в сила от 11 април./vsekiden.com/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |