В новините
 
14.06.2007 23:10   Новината е видяна 4873 пъти
Кондьо излиза от затвора, за да пее в заведение на Стойновски

"Пеенето според вас обществено неполезен труд ли е?", пита репортери шефът на бургаския затвор

Осъденият за трафик на момичета и склоняване към проституция фолк певец Кондьо ще пее на откриването на дискотека „Вселена” утре вечер.
Това става ясно от разлепените из целия град плакати и прессъобщение до бургаските медии. Дискотеката е собственост на бургаския бизнесмен Ваклин Стойновски. Оказва се, че някой е издействал пускането от затвора на Кондьо, за да участва в откриването на заведението му.
Името на сводника – фолкпевец е част от масираната рекламна кампания за предстоящото събитие. Служителите на предприемача обещават грандиозно шоу, а Кондьо е представен като една от звездите на „Фен” тв.
“Освен интериора  сме променили и конфигурацията на охраната. Целта е клиентите ни  да се чувстват добре и комфортн’,  казва в информация до медиите мениджърът на веригата заведения “Куул Плейс” Живко Стоянов. Той потвърди,че има уверенията на продуцента,че опандизената фолк звезда ще бъде сред изпълнителите утре вечер.

В момента Кондьо Савов излежава присъдата си в бургаския затвор. Той е зад решетките за трафик на момичета и склоняване към проституция. Присъдата му бе наложена от Сливенския окръжен съд. Тя бе намалена от десет на три години, след т.нар. поправка "Ванко 1" в Наказателния кодекс.
От управата на затвора заявиха, че Кондьо в момента се намира в затворническо общежитие и полага обществено полезен труд. Служителите там не можаха да обяснят, как така затворникът ще бъде пуснат на свобода, за да пее в фолк заведението.
„Директорът на затвора е в отпуск. Нямаме такава информация, нито практика да освобождаваме затворници за купони”, обясниха от там.

Помолен за коментар, шефът на затвора Деян Костов заяви, че утре вече ще бъде на работа и ще реши за Кондьо. На въпрос има ли право певецът да напуска затвора, за да пее в дискотеки, Костов отвърна, че Кондьо има право на отпуск, тъй като работел. Запитан от наш репортер, дали пеенето се оценява като обществено полезен труд, затворническият шеф отговори с риторичен въпрос: А според вас пеенето по заведения НЕполезен труд ли е? "Аз съм директор и аз ще взема решение за Кондьо", допълни Костов.

"Бургас инфо" направи справка за изискванията на закона относно затворниците полагащи обществено полезен труд. Според чл. 66 от Правилника за прилагане на закона за изпълнение на наказанията, "лишените от свобода трябва да спазват установените правила като се съчетават с нуждите на охраната, изолацията, режима и възпитателната работа".  Юристи коментираха, че случаят с предстоящото освобождаване на Кондьо, още повече когато се касае за обслужване на частни интереси, е абсолютен прецедент. В българското законодателство нямало тълкувание дали пеенето се оценява като обществено полезен труд.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |