В новините
 
23.04.2008 11:25   Новината е видяна 4880 пъти
Шест семейства в Созопол получиха по 2000 лева за новородено дете

„Щастлив съм, че имам възможността да връча лично на майките на най- малките жители на община Созопол тази сума и съм уверен, че парите ще бъдат оползотворени по предназначение”, заяви по време на тържеството Панайот Рейзи.


Пет семейства от Созопол и едно семейство от село Извор получиха  от кмета на община Созопол Панайот Рейзи  сумата, предвидена за помощ за новородено дете. В кабинета на градоначалника се събраха родителите на родените през 2008 година деца, които са сред първите подали молба и отговарят  на критериите за помощ за новородено дете. Преди месец Общинският съвет гласува сумата от по 2000 лева. Първите семейства получиха  половината от предвидената сума, така както са определени критериите. Втората част от сумата  ще вземат след шест месеца след становище на личния лекар. Другите критерии за отпускане на помощта за новородено дете са родителите му да са с постоянен адрес на населено място на територията на община Созопол, като поне единият да бъде жител на общината поне пет години към момента на раждане или осиновяване на детето. Родителите на новороденото дете да са навършили пълнолетие е другият критерий, който бе приет от Общински съвет- Созопол.
Към момента в общинска администрация има подадени 16 молби.  От началото на 2008 г. на територията на община Созопол са родени 40 деца.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |