В новините
 
24.08.2004 16:58   Новината е видяна 3253 пъти
Зам. кмет открива тайните на нестинарството
Зам. кметът на Община Приморско Маргарита Серафимова откри тайните на древното нестинарство. Тя стъпи в огъня и премина през целия пламтящ кръг жарава два пъти. Ритуалното преминаване на огъня стана късно снощи, веднага след официалното закриване на Международния фолклорен фестивал “Приморско - 2004”. След закриването на феста и награждаването на участниците в него на лятната естрада в Приморско празникът се пренесе в Китен. В нестинарските игри, замислени като финален акцент на фолклорния фестивал от организаторите му - фирма “Еврогрейд” бяха поканени да танцуват най - добрите странджански нестинари - Веска и Мишо.
Изненадващо за всички заедно с огнения тандем върху въглените се спуснал да танцува и зам. кметът на общината Маргарита Серафимова. Смелата дама прекосила огъня заедно с двамата нестинари. “Изпаднах в транс и не усетих болка. Осени ме вдъхновение и като че ли някаква неведома сила ме накара да стъпя в огъня”, разказва за необичайното си преживяване самата Маргарита Серафимова.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |