В новините
 
20.03.2009 15:30   Новината е видяна 4282 пъти
Пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург, 23-26 март 2009 г.

Увеличаване на акциза за цигарите към 2014 г. Депутатите ще гласуват на предстоящата сесия в Страсбург по предложението за постепенно увеличение на минималните акцизи за цигарите до поне 1.50 евро на пакет до 2014 г. Ще бъдат увеличени и акцизите за другите тютюневи изделия, като ЕП иска по-малки увеличения, отколкото тези, които първоначално предложи Европейската комисия.
 
Програмата за разпределяне на храни за най-нуждаещите в ЕС се разширява. Програмата на ЕС за разпределяне на храни за най-нуждаещите се хора в Европа трябва да продължи да бъде в рамките на Общата селскостопанска политика на ЕС, трябва да бъде изцяло финансирана от ЕС и да бъде съставена от продукти, произведени в Общността, смятат депутатите от Европейския парламент, които ще гласуват предложението на Комисията на 26 март в Страсбург.
 
Визи с биометрични данни. Визата с биометрични данни, по подобие на биометричния паспорт, ще позволи постигането на по-голяма сигурност, при условие, че снетите пръстови отпечатъци бъдат достоверни. Според споразумението между ЕП и Съвета на министрите, децата на възраст под 12 години се освобождават от изискването за пръстови отпечатъци.
 
Единно европейско небе: по-кратки, по-безопасни и по-евтини полети. Секторът на европейската авиация ще се ръководи занапред от по-ефикасни правила, което от своя страна ще доведе до по-кратки полети, по-малко закъснения и намалена консумация на гориво, благодарение на законодателството, известно като "Единно европейско небе ІІ", което депутатите от ЕП ще гласуват на 25 март.
 
Достъпът до интернет не трябва да бъде блокиран като наказателна мярка. Мнозина са тези, които търсят възможно най-широк достъп до нашите лични данни: от правителствата до полицията, през частните компании и дори престъпниците. Интернет предлага невъобразимо количество подробности за нашия личен живот, с които може да бъде злоупотребено. Докладът на Stavros Lambrinidis (ПЕС, Гърция) предлага стратегия за борба с престъпленията в кибернетичното пространство, гарантирайки в същото време опазването на основните свободи на интернет потребителите.
 
Козметични продукти. Европейското законодателство относно козметичните продукти ще бъде осъвременено, ако на предстоящата пленарна сесия депутатите приемат постигнатото със Съвета споразумение на първо четене. Новият регламент цели да премахне законовите неясноти и несъответствия и да повиши безопасността на козметичните продукти чрез въвеждане на минимални стандарти за оценка на безопасността. ЕП иска също подобрения относно безопасността на използваните в козметиката наноматериали и относно подвеждащите твърдения.
 
Нови правила за новите храни. Европейският парламент ще гласува следващата седмица предложение за осъвременяване на регламента относно новите храни на пазара. Докладът на ЕП по процедурата за съвместно вземане на решение (първо четене) призовава Комисията да забрани пускането на пазара на храни, произведени от клонирани животни и тяхното потомство. Депутатите искат също така храните, разработени посредством нанотехнологии, да преминават през специална оценка на безопасността, преди да бъдат разрешени.
 
Депутатите ще обсъдят с Gordon Brown предстоящата среща на Г20. На 24 март от 15 часа местно време европейските депутати ще обсъдят в Страсбург с министър-председателя на Великобритания Gordon Brown и с председателя на Европейската комисия José Manuel Barroso подготовката на предстоящата среща на високо равнище на Г20. Срещата ще се проведе на 2-ри април в Лондон, като в момента Великобритания председателства Групата на двайсетте (Г20) финансови министри и управители на централни банки.
 
Дебат в ЕП относно резултатите от Европейския съвет (19-20 март 2009 г.). На 25 март, сряда, членовете на Европейския парламент ще разгледат в пленарната зала резултатите от Европейския съвет в Брюксел (19-20 март 2009 г.), след като изслушат изявления по въпроса на чешкото председателство на ЕС и на Европейската комисия. Дебатът ще се проведе между 9 и 11.50 часа местно време.
 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |