В новините
 
31.03.2009 12:13   Новината е видяна 5119 пъти
Спешни промени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени за услуги, предоставени от Столична община
С решение № 31 на СОС, протокол № 30/29.01.2009 година за създаване на нова цена на техническата услуга – разрешение за строеж на вътрешна газова инсталация, се регламентира въвеждането на отделен режим за издаване на разрешение за строеж на вътрешна газова инсталация. Този режим се различава от този за отоплителна, ВиК и електрическа инсталация. По този начин развитието на газовата инфраструктура в София се поставя в неравностойно положение спрямо останалите инфраструктурни компоненти.
Ние нееднократно сме подчертавали, че интензивната битова газификация е един от най-ефективните пътища за намаляване на високата енергийна интензивност в България. В този смисъл у нас буди недоумение факта, че с това решение СОС, независимо от дакларирането на газификацията като стратегически приоритет за столицата, с това решение по същество участието на природния газ в досегашното потребление от домакинствата ще остане изключително ниско в сравнение с данните за други европейски столици. Нещо повече, по този начин се забавя и подобряването на изключително тежката екологична обстановка в София.
Настояваме спешно, на основание на Закона за държавните такси, чл. 2, ал. 2, да се внесат незабавни промени в цитираната по-горе наредба, с цел намаляване на таксата до необходимите административни разходи за издаване на съответното разрешително.
Надявайки се на положително решанване на поставения от нас проблем, оставам на разположение по всички въпроси от взаимен интерес за Столичен общински съвет и Българска стопанска камара.
С уважение,
Председател на УС на БСК:
Божидар Данев/
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |