В новините
 
25.08.2009 21:55   Новината е видяна 4310 пъти
Наши и чужди художници рисуват в Еркеч
Международният пленер се организира за шести път от община Поморие и читалище „Просвета“, като идеята е да се съхрани традиционната култура на древното българско село чрез средствата на изобразителното изкуство.
Козичино, известно повече като Еркеч, е един от центровете на ваяците - старо местно население от етнографската група балканджии, със запазен архаичен диалект и автентичен фолклор. Еркечани се отличават и по облеклото си, което носи много старинни белези. В България единствено тук празнуват лазаруване на Цветница.
Програмата по повод откриването на художествената галерия ще започне с водосвет, отслужен от протойерей Иван Стойков от храм ”Св. Рождество Богородично” в Поморие и концерт на хор „Благовестие”. Кметът инж. Петър Златанов ще пререже лентата и ще открие изложбата. Картините на Аршак Нерсисян, Джонатан Стоун, Димитър Тончев, Мая Николова, Марта Димитрова, София Христозова, Надя Станчева, Нели Тодорова, Калоян Илиев и Владимир Палев ще покажат свои творби, рисувани по време на пленера. В досегашните 5 издания са участвали курсисти от художественото училище в Троян и студенти от  София, Велико Търново и Шумен.
В програмата на празника е включено и представянето на книгата „Иисус Христос в Корана” на Радко Попов, журналист от Би Би Си - Лондон. Тържеството ще продължи с концерт на групата за автентичен фолклор при читалището в Козичино.

f-k Faktor





Ключови думи: Международeн пленер, Поморие, читалище, Просвета, култура, българско село, Козичино, Еркеч,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |