В новините
 
14.12.2004 23:44   Новината е видяна 4245 пъти
Обаждаме се на Бойко и забравяме за атентати
Притеснения от атентати във Валенсия? Ще се обадя на Бойко и няма проблем". Това заяви в типичния си стил националният селекционер Христо Стоичков в последната за годината пресконференция, проведена днес в сградата на БФС.
виж още снимки

Димитър Телкийски от Левски и Здравко Лазаров от Газиантепспор бяха включени в групата от 18 футболисти, които ще пътуват за приятелската среща с испанската автономна провинция Валенсиана на 28 декември 2004 година. От обявените на 3 декември двадесет играчи отпаднаха Илиян Стоянов, Мартин Камбуров (предстои му операция), Мариан Христов и Иван Стоянов. Играчът на Левски - Стоянов обаче ще пътува с тима за Испания, защото е част от тима, каза още Христо Стоичков. За Испания няма да лети стражът на Левски Димитър Иванков, на когото Стоичков му е дал почивка. Камата неведнъж вече показа, че ще разчита на Иванков във важните мачове и затова в предстоящата контрола ще даде шанс на Колев и Здравков.

Националите ще бъдат събрани на лагер в 11 часа на 20.12.04г. /понеделник/ в резиденция "Бояна". Всички избраници на Христо Стоичков без Стилян Петров и Здравко Здравков ще тренират на 20,21 и 22 декември. Делегацията на БФС ще пътува за Валенсия с чартърен полет на 26 декември 2004 година.

Ето и групата от 18 души, която обяви Христо Стоичков:

- вратари: Здравко Здравков (Чайкур Ризеспор, Турция), Стоян Колев (Локомотив Пловдив)
- защитници: Георги Марков и Елин Топузаков (Левски), Михаил Венков (Литекс), Асен Караславов (Славия)
- полузащитници: Чавдар Янков и Благой Георгиев (Славия), Георги Илиев (Локомотив Пловдив), Димитър Телкийски (Левски), Стилян Петров (Селтик, Шотландия) , Емил Гъргоров (ЦСКА)
- нападатели: Мартин Петров (Волфсбург, Германия), Владимир Манчев (Леванте, Испания), Здравко Лазаров (Газиантепспор, Турция), Димитър Бербатов (Байер Леверкузен, Германия), Валери Божинов (Лече, Италия), Стойко Сакалиев (ЦСКА)

До края на седмицата ще стане ясно кой ще бъде съперник на националния ни тим за контролната среща през февруари, съобщи селекционерът Христо Стоичков на пресконференция днес. Първоначалните планове бяха през втория месец на 2005-а година да срещнем тима на Мароко, но това отпадна, тъй като ФИФА задължи африканците на тази дата да изиграят отложения си мач от квалификациите за Световното първенство.

"Имам желание на 7 или 8 февруари да играем в София. Имаме разговори по този въпрос с Швейцария, а също така и да пътуваме до Китай. До няколко дни ще се разбере", коментира още треньорът. Той допълни, че има договорка с националните селекционери на Португалия, Италия, Англия и Австрия за организирането на контролни срещи.

"Трябва да направим програма за следващите две години, за да не се чудим до последния момент с кого ще играем и къде ще играем. Пък и аз ще имам повече свободно време за други задачи, а не да звъня постоянно по телефоните тук и там". Стоичков допълни, че България вече е част от програма, в която се включват контролни срещи със страни като Италия, Португалия, Англия.

Според националния треньор, срещата с областта Валенсиана ще бъде далеч по-сериозна, отколкото бяха тези с Азербайджан и Египет. В тима на испанската провинция със сигурност ще играят Руфете, Висенте, Хави Морено, Давид Албелда, Палоп, които са сериозни футболисти, а някои от тях са и национали и на страната си.

"Знам, че нямам аргументи да повикам в националния отбор футболист, който няма нито 1 минута игра в професионалния футбол. Но аз знам какво може той и затова съм му дал шанс. Дадох шанс на всички, но вече експериментите свършиха. Който е в най-добра форма, той ще играе. Може и Асен Караславов да играе срещу Швеция", каза още Стоичков.

Също за мача с шведите Стоичков каза, че имал предчувствие, че Валери Божинов ще вкара гол. "Следващата година ще бъде най-тежката. Чакат ни три срещи, много тежки, през пролетта, а след това и още четири наесен".

От няколко месеца гледам как се работи в клубовете. Видях много перспективни и кадърни момчета. Всичко обаче зависи от тях. Благодаря на президентите на клубовете, за проявеното от тях разбиране и желание да ми помогнат.

Относно новия крал на Европа - Андрий Шевченко, Камата заяви: "Шевченко играе на топниво вече шест години в Милан. Спечелил е всичко. Той заслужава да е номер едно. Колкото до Деко - той е отличен играч, какъвто Барселона търсеше отдавна. За Роналдиньо какво да кажа? Той е от друга галактика. Но той няма все още нито един трофей. Ще трябва да почака още малко своя миг.

"В класацията за футболист на годината в България ще поставя НАЦИОНАЛНИЯ ТИМ. Всички поравно заслужават отличието. Конкретните оценки обаче са ваш приоритет - на журналистите. Спортисти на годината трябва да станат атлетите, които ни донесоха радост от Олимпиадата, а колкото до най-добрия треньор - аз пожелах да бъда изваден от номинациите, тъй като не съм направил нищо за да попадна сред отличените имена. Виж догодина... може да сме се класирали за световното и тогава вече не бих възразил".





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |