В новините
 
03.02.2005 10:46   Новината е видяна 5319 пъти
Бургаските математици изпревариха националната природоматематическа гимназия
От 28 до 30 януари Бургас и Варна бяха съдомакини на XXI- те национални зимни математически състезания. Във Варна по математика се състезаваха учениците от IV до VIII, а в Бургас се проведоха състезанията по математика / IX - XII клас/, информатика / IV- XII клас/ и математическа лингвистика / V – XII клас/. В надпреварата в двата града участваха общо 1366 ученика, от които 766 в Бургас.
Безспорни фаворити в своите класове станаха възпитаниците на ПМГ “Акад. Никола Обрешков” Бургас - Деян Сименов / Х клас/, Мартин Запрянов /ІХ клас/ и Деляна Минчева /VII клас/. Трима петокласници от бургаската математическа гимназия са с втора награда, а други трима завоюваха трета индивидуална награда.
В отборното класиране гимназията има три първи места – в V, VI, VII клас, едно второ в VII кл. и едно трето в XII клас. В младша възрастова група учениците от ПМГ Бургас са на първо място, а в старшата възраст на второ след Софийска математическа гимназия /СМГ/.
В генералното класиране от IV до XII клас възпитаниците на ПМГ “Акад. Никола Обрешков” заемат втора позиция след СМГ. Бургаските ученици са повече индивуални награди.
Съюзът на математиците в България връчи награди и на най- добрите учители в четирите възрастови групи, три от които отидоха при бургаски преподаватели. Голямата награда за най- добър ръководител получи учителката на петокласниците Гергана Николова. Тя бе наградена с двудневна почивка за двама в наш зимен курорт по избор.
Преди състезанието освен сериозната подготовка в училище, учениците от ПМГ Бургас проведоха засилена подготовка в курортния комплекс “Юндола”. Училищното настоятелство, фондация “Акад. Никола Обрешков и Съюза на математиците в България помогнаха с организация и средства за осъществяването на тази подготовка. Допълнително учениците преминаха и през лекции на софийски преподаватели от факултета по математиха, ВХТИ Бургас и от госта от Краснодар доц. Игор Федеренко.
Първото издание на националните “Зимни математически състезания” е през 1982 г. Домакинството на градовете се редува. За първи път състезанията се провеждат в Бургас през 1995 г., причина за което е традиционно силното представяне на учениците от ПМГ “Акад. Н. Обрешков”





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |