В новините
 
19.04.2005 15:34   Новината е видяна 3520 пъти
Мирослав Севлиевски: Към днешна дата причина за повишаване на цената на тока няма
“Няма риск да се повиши цената на тока, ако 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" се изведат от експлоатация, защото енергийната система на България не е базирана само на тях. Към днешна дата причина за повишаване на цената на тока няма”, заяви Мирослав Севлиевски, министър на енергетиката и енергийните ресурси, в предаването “Коритаров Live” по Нова телевизия. Той бе категоричен, че България е лидер в региона в производството на ток и ще остане такъв, затова е необходимо да се построи АЕЦ “Белене”.
Според него темата за АЕЦ “Козлодуй” е ясна, още откакто Надежда Михайлова и Иван Костов са подписали споразумението, с което обвързват затварянето на 3-ти и 4-ти блок с влизането ни в ЕС. “Обективно аз знам, че тези блокове са безопасни, много европейските политици вече признават, че са безопасни, но България има ангажимент и на 31 декември 2006 г. трябва да го изпълни. Няма никаква друга възможност освен да затворим 3-ти и 4-ти блок, ако искаме да защитим репутацията на България и да не създаваме риск за членството на България в ЕС”, каза Севлиевски.
По повод заявената от Румен Овчаров позиция, че ако социалистите спечелят изборите, ще започнат консултации за предоговаряне на сроковете за закриване на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” министър Мирослав Севлиевски коментира, че това е лъжа и не е реалистично да се обещава такова нещо.
“Всички политици, които се опитват да вадят такива неща, вкарват в Европа настроения, че България не е стабилен партньор или се опитват да сложат по някой процент за себе си на предстоящите избори”, допълни Севлиевски. Според него по този начин в обществото се всява страх.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |