В новините
 
08.11.2005 15:41   Новината е видяна 3301 пъти
На 9 и 14 ноември спират маршрутките до Добрич и Бургас
На 9 и 14 ноември няма да има маршрутки до Добрич и Бургас в сутрешните часове. Това решиха вчера на работно съвещание фирмите превозвачи по градската и междуобластната схема на Варна. До Добрич няма да има превоз в двете посоки от 6,15 ч. до 12 ч. От Варна до Бургас няма да има маршрутки в двата дни от 7 до 10,30 ч.
От утре автобусите ще закъсняват с по пет минути по линиите от градската транспортна схема, каза за в. "Черно море" Атанас Чапкънов, председател на управителния съвет на Варненския съюз на превозвачите. Тези автобуси, които се движат по редовен график на 10 минути, ще минават на 15 мин. С по 5 минути по-късно ще минават и автобусите, които по принцип се движат на 15 минути. Най-големи ще са закъсненията по линиите, по които рейсовете минават на 20 минути. За тези автобуси гражданите ще чакат с по 10 минути повече по спирките.
Решената вчера схема на протестни действия ще бъде актуална до 17 ноември, когато ще бъде проведено ново работно съвещание на фирмите превозвачи, подписали декларацията против нерегламентираните таксиметрови превози, за която в. "Черно море" писа вчера.
По информация на превозвачите на 16 ноември е насрочено заседание и на междуведомствената комисия за борба с нелоялната конкуренция към областния управител. Тя не е заседавала от юни тази година. Целта на създаването й през септември 2003 г. бе да пресече практиката таксиметрови и частни автомобили да се движат по линиите на градския транспорт и по междуобластните линии и да качват пътници на цената на автобусния билет. От страна на превозвачите бяха направени и предложения за конкретни промени в нормативната уредба, която да пресече "черните" превози, но те така и не достигнаха до предишното Народно събрание.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |