В новините
 
25.04.2024 03:13
Търсене
 
 
17.12.2009
Покритието на "Гражданска отговорност" остава около критичните 80%
Още през 2006 г. България е настоявала пред ЕС да се промени методологията за изчисляване на покритието по "Гражданска отговорност", става ясно от доклад на бившия финансов министър Пламен Орешарски, разсекретен преди няколко дни. През февруари 2006 г. у нас са пристигнали представители на Европейската комисия, за да проверят мерките, които се вземат за повишавана на обхвата. При всички срещи е било подчертавано желанието той да се смята на база пътни произшествия, причинени от незастраховани автомобили. Това обаче не е прието и досега изчисляването се прави според отчетените застраховки към общия брой регистрирани автомобили. Според доклада само 3.9% от катастрофиралите през 2005 г. автомобили не са имали застраховка, докато общият процент нередовни коли спрямо регистрираните е бил около 30-40%.
02.11.2009
Разкрити престъпления
На 01.11.т.г. около 08.15 ч. полицейски служител от Районно управление на МВР Камено, след приключване дежурството му, е пътувал с личния си автомобил «Фолксваген голф - 3», с бургаска регистрация за дома си в с. Тръстиково. На около 1 500 м. по пътя от Камено в посока с. Братово, в близост до местността «Курията», полицаят видял товарен автомобил «ИФА», с бургаска регистрация - фекалка, да изсипва фекални води в канавката на пътя. В близост до товарния автомобил е установен собственикът му - 34 год. С.А. от Айтос. Служителят на реда попитал С.А. защо изхвърля фекалните води на неопределено за целта място в нарушение на нормативната уредба. С.А. влязъл в кабината на товарния автомобил, веднага след което отишъл до полицая и сложил банкнота с номинал от 20 лв. в джоба на униформеното му яке, като го потупал по рамото и му казал да си тръгва, като не взема отношение за констатираното нарушение. В резултат на категоричния отказ на служителя да вземе парите, С.А. е задържан за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.
07.10.2009
Посрадали пешеходци в катастрофи
На 06.10.т.г. около 14.40 ч. на кръстовището на бургаските улици «Адам Мицкевич» и «Демокрация», поради неспазване на предимство възниква пътен инцидент между : л.а. «Ауди А-4», с бургаска регистрация, управляван от 29 год. М.К. от Бургас и пешеходката - С.В., 74 годишна от Бургас. От ПТП пешеходката е пострадала леко, като е получила натъртване на лявото бедро. Причини : неспазване на предимството на пешеходката от страна на водачът на автомобила. На 06.10.т.г. около 14.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Сан Стефано» и «Стефан Стамболов», л.а. «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, управляван от 18 год. Г.Д. от Бургас, движещ се правомерно на зелен светофарен сигнал, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец - Л.П., 62 годишен от Бургас, който е побучил леки натъртвания на левия крак.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |