В новините
 
29.03.2024 09:19
Търсене
 
 
21.07.2009
Започна строежът на нов павилион в бургаската детска градина „Морска звезда”
По-малко от месец след като стартира разширението на детска градина „Раковина”, днес /21 юли/ започна изграждането на ново крило на бургаското детско заведение „Морска звезда”, намираща се в к-с „Меден Рудник”. В церемонията по първа копка взеха участие зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, директорът на ОДЗ № 1 Елена Миланова, много деца и родители. Проектът предвижда изграждане на нова сграда на два етажа със сутерен. На 1-я етаж ще има помещения за две яслени групи, физкултурен и музикален салон, а на 2-я етаж ще има една яслена група. Складовите помещения ще бъдат разположени в сутерена на сградата. Предвидено е още благоустрояване и озеленяване на пространството в двора.
16.06.2009
ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно
За да не стане играчката - плачка, ученици от петте училища в Община Камено премериха знанията и уменията си за безопасно придвижване по пътното платно на импровизиран спортен празник под мотото «Внимание! Дете на пътя!». Проявата, организирана със съдействието на Районно управление на МВР - Камено и Община Камено събра деца на възраст от последна група на детската градина до шести клас. Майсторско шофиране на велосипед, бързи реакции в рискова пътна ситуация, даване на първа долекарска помощ и проверка на знанията за пътните знаци бяха само една малка част от препятствията, които малчуганите от Каменовска община трябваше да преодолеят. Под зоркия поглед на Кмета на Община Камено - Стефан Бонев и Председателят на Общинския съвет в града - Тонка Добрева учениците демонстрираха придобитите теоретични и практически знания за опасностите на пътния трафик. Началникът на полицейското управление - Стефан Илиев лично се включи с въпроси в забавните тематични викторини, а игрите за време и майсторски умения с велосипед проследиха служителите от «Охранителна» и «Пътна полиция» към Районно управление на МВР - Камено. Участниците в детското занимание бяха наградени със спортни уреди за игра през лятото и множество лакомства, като получиха и ценни напътствия как да се предпазят от рискови ситуации на пътя през време на лятната ваканция.
10.06.2009
Нова спортна площадка ще радва бургаските деца
На тържеството по повод откриването на площадката присъстваха още директорът на ТД „Приморие” Стефан Дубаров, директорът на ОП „Спортни имоти, паркинги и гаражи” Живко Иванов, началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева, директорът на дирекция „Образование” Веселина Таралова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, много деца и родители. Децата от ЦДГ „Златното ключе” поздравиха с програма от песни и танци своите гости и благодариха със специално писмо на кмета Димитър Николов и общинската администрация. Спортната площадка е реконструирана изцяло със средства на Община Бургас и е на стойност 55 000 лв. На терена на площадката /2 150 кв. м./ са изградени три спортни игрища – за волейбол, футбол и баскетбол. Около тях са поставени нови пейки и кошчета, и е възстановена оградата на площадката. В края на спортната площадка е монтирана трибуна с капацитет от 30 седящи места.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |