В новините
 
29.03.2024 10:20
Търсене
 
 
06.11.2009
Информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”
Уважаеми дами и господа, Имаме удоволствието да Ви поканим на организираните от Главна Дирекция „Програмиране на регионалното развитие” при МРРБ, Информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г: BG161PO001/1.4-05/2009 „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда” и схема BG161PO001/1.1.-07/2009 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации”. Представител на Управляващия орган ще бъде г-жа Лиляна Павлова – Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР. Информационните дни са обявени на сайта на ОПРР, www.bgregio.eu на следния адрес. Ще Ви очакваме на 06.11.2009г. от 10:30ч. в сградата на Областна администрация, гр. Бургас, ул. „Цар Петър” №1, ет.1. Дневен ред на информационния ден 10:30 – 10:45 - Регистрация на Участниците; 10:45 – 11:45 - Представяне на Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-05/2009 „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда”;11:45 – 12:00 - Въпроси и отговори;12:00 – 12:15 – Почивка;12:15 – 12:45 - Представяне на Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1.-07/2009 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура на висшите училища в градските агломерации”; 12:45 – 13:00 - Въпроси и отговори;
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
11.09.2009
груби нарушения на трудовото законодателство в България
По искане на ръководството на КНСБ, днес в Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” бе проведена среща, на която се обсъди острия социален конфликт, породен от груби нарушения на трудовото законодателство в България при изграждането на автомагистрала „Люлин”. На срещата присъстваха Изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда” (ГИТ) Румяна Михайлова, екипът от ИА „Пътна инфраструктура”, воден от г-жа Василка Костадинова, директор на дирекция „Изпълнение и проекти”, представители на фирмите, упражняващи независим строителен контрол, г-н Тургут Аксакал, управител на фирма „Мапа Дженгиз”, и екипът на КНСБ, воден от вицепрезидента Валентин Никифоров, Регионалната структура на КНСБ в Перник и Синдикалната организация на КНСБ във фирма „Мапа Дженгиз”. На проведената разгорещена дискусия отново бе доказано, че се нарушава Закона за безопасни и здравословни условия на труд, независимо от това, че в направените 17 проверки на Областните инспекции в София и в Перник на „ГИТ” са констатирани над 80 нарушения. В проектосметната документация за изграждането на Автомагистрала „Люлин” са заложени 4 млн. и 400 хил. евро за контрол по изпълнението на проекта от страна на консорциум Луис Бергер – Мот Макдоналд. Независимо от това, че от ИА „ПИ” е назначен координатор за безопасност и здраве при изграждането на автомагистрала „Люлин”, на когото възнагражденията се изплащат от тези 4,4 млн. евро, то по преценка на синдикалистите г-жа Маргарита Исаева, изпълняваща тази длъжност не упражнява необходимия контрол, съгласно Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
30.07.2009
В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората
В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения. „Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.
25.07.2009
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда
„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |