В новините
 
18.04.2024 05:35
Търсене
 
 
29.03.2010
ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – БУРГАС ПРЕЗ 2009 г.
Районна прокуратура – Бургас осъществява дейността си на територията на част от Бургаска област, обхващаща три общини – Бургас, Каменно и Созопол. Намира се в изключително криминогенен район, което се обуславя от обстоятелството, че на територията обслужвана от РП-Бургас се намират множество предприятия, пристанище, летище, две митници, множество строителни и туристически обекти с приходящи временни работници и не на последно място от огромния туристически поток. Всичко това води освен до появата на местни криминално проявени лица и криминални структури така и до множество приходящи – „гастролиращи” криминални елементи. Изложеното предопределя и интензитета на извършвани престъпни деяния на територията обслужвана от Бургаската районна прокуратура. През 2009 год. в Районна прокуратура - гр. Бургас са били образувани 13 893 преписки и 5 074 досъдебни производства /2 344 производства са образувани от разследващ орган, а 2 730 - от прокурор/.
27.03.2010
Започна турнирът по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова”
От днес до 28 март /неделя/ в Бургас ще се проведе традиционният Държавен турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”. Престижното състезание в спортна зала „Младост” откри заместник – кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който поздрави присъстващите и пожела успех на всички състезатели. Цветя от името на кмета Димитър Николов получи председателят на СКХГ „Черноморец” – Бургас и член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Васил Стоянов по повод 80 – годишния му юбилей. На официалното откриване присъстваха още заместник – областният управител Златина Дукова, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика и член на техническия комитет на международната федерация Мария Гигова, вицепрезидентът на Европейската федерация Мария Петрова и Кристина Гюрова – дъщеря на Жулиета Шишманова.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |