В новините
 
29.03.2024 16:43
Търсене
 
 
12.08.2010
Парад на ветрилата, грандиозен спектакъл- собствен продукт, тематични партита и важни екопослания – естетически акценти в празника на града
От повече от 120 години Несебър чества своя празник на 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица. В последните няколко години големият ден за града на ЮНЕСКО се чества по-различно и има нов формат, като предстоящият празник ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър”. Това е една инициатива на община Несебър, чиято идея е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури. Фокусът на внимание ще бъде към чистата природа, чистото море и плажове. Целта на инициативата е отговорно отношение към природата да стане начин на мислене, действие и начин на живот. Защото какво представлява туризма без чисто море и чисти плажове?!
08.07.2010
ЗАПОЧНАХА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗОНА ЗА ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП-БУРГАС
Проектът има многофункционална роля по отношение подобряване на градската среда чрез отворяне към морето. Проектира се обединяваща визия за територията между пристанището, ж.п. гарата и Приморския парк на площ от около 600 000 кв.м.
Анкета СУПЕР БУРГАС
Предвижда се осигуряване на свободен достъп в зоната от черноморския фар до ЖП и автогара. Предстои изграждане на комплексен интермодален терминал (в една точка събрани всички видове транспорт - мобилен, железопътен и морски). „Отварянето” на трите пространства /Морска,ЖП и Автогара/ ще предостави нови възможности: ● развитие на морския туризъм ● увеличаване на туристическия поток чрез привличане на посетители за круизен туризъм, ● увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите за граждани и гости на Бургас, ● бизнес услуги на територията на трите гари, като митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни, ● изграждане на инфраструктура, подпомагаща развитието на туризма, ● хармонично и балансирано развитие и взаимодействие между пристанищните райони и градските зони; ● опазване околната среда. За изграждане и опериране на зоната през 2009 г. е учредено акционерно дружество, което включва като акционери „Български държавни железници" ЕАД, Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура", „Пристанище Бургас" ЕАД, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" и Община Бургас.
29.03.2010
ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – БУРГАС ПРЕЗ 2009 г.
Районна прокуратура – Бургас осъществява дейността си на територията на част от Бургаска област, обхващаща три общини – Бургас, Каменно и Созопол. Намира се в изключително криминогенен район, което се обуславя от обстоятелството, че на територията обслужвана от РП-Бургас се намират множество предприятия, пристанище, летище, две митници, множество строителни и туристически обекти с приходящи временни работници и не на последно място от огромния туристически поток. Всичко това води освен до появата на местни криминално проявени лица и криминални структури така и до множество приходящи – „гастролиращи” криминални елементи. Изложеното предопределя и интензитета на извършвани престъпни деяния на територията обслужвана от Бургаската районна прокуратура. През 2009 год. в Районна прокуратура - гр. Бургас са били образувани 13 893 преписки и 5 074 досъдебни производства /2 344 производства са образувани от разследващ орган, а 2 730 - от прокурор/.
12.11.2009
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |