В новините
 
28.03.2024 16:35
Търсене
 
 
10.11.2010
• Много сектори у нас се регулират, без да има реална нужда от това
Двойно са се увеличили незаконните правила за регулация на бизнеса, показва изследване на БСК 162 милиона лева годишно плаща бизнеса за държавни и общински такси Класацията на Световния икономически форум поставя страната ни в незавидна позиция по отношение на качеството на администрацията и регулаторната среда. Това заяви по време на работна среща за представянето на анализа „Администриране на регулаторните режими – модерно регулиране”, председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. Изследването е изработено от експерти на стопанската камара и се финансира със средства на фондация „Фридрих Еберт”. Председателят на БСК допълни, че въпреки плановете, записани в Националната програма за реформи, до 2020 година да се намали с 20 на сто административната тежест за бизнеса, у нас регулациите продължават да са сериозна пречка и ограничават пълноценното участие на бизнеса в развитието на икономиката. Изследването на БСК показва, че у нас има 5 закона, които регламентират правилата, на които трябва да отговарят регулациите за бизнеса, но липсва реален синхрон по прилагането им. Божидар Данев припомни, че през 2003 година по препоръка на БСК беше премахнат регистъра на регулаторните режими, тъй като той беше непълен и подвеждащ. „През последните седем години администрацията не направи нищо съществено, за да имаме адекватен действащ регистър”, каза Данев. Председателят на стопанската камара допълни, че преди три години БСК предостави списък с 62 закона, които трябва да бъдат променени, за да се синхронизират правилата за регулиране, но до момента нито един от тях не е променен.
28.10.2010
Microinvest организира и национална конференция Москва
Три години след старта на навлизането си на руския пазар, Microinvest организира и национална конференция Москва. На двудневния семинар присъстваха представители на над 160 партньорски фирми. За първи път водеща българска компания реализира подобна експанзия на руския пазар. Смелото решение, в условията на нестабилна икономическа обстановка даде бърз резултат. По същество Microinvest налага в Русия не аутсорсинг услугите, които предлага, а завършени, разработени в България продукти. Малкият брой български компании, дръзнали да вземат подобно решение, в голяма степен определя и силния интерес към събитието. Фактите: продукт, насочен към управлението на бизнеса на търговски обекти, ресторанти, складове и магазини, и изцяло дело на българска фирма, преведен на 13 езика и локализиран в 20 държави. Руският пазар на софтуер се отличава със силна конкуренция на местните фирми и редица трудности в налагането на нов продукт.
05.10.2010
Благоустрояват Морската градина навръх 100-годишния й юбилей
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт за изпълнението на още два лота от проекта „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. За него бе спечелено финансиране в размер на 10 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”. С днешната първа копка, направена в близост до Пантеона в Морската градина, започнаха строителните дейности за реализация на: Лот 3 - ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк – Нова част, и възстановяване на декоративна стена „Стената на приказките” и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас”. Изпълнител е Консорциум „Щрабаг Изток 4”. Стойността на обекта е 3 465 770,82 лв. Срокът за изпълнение е 150 дни. Строителният надзор по проекта ще се изпълнява от фирма „Експертинвест” АД. Изпълнението му включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |