В новините
 
17.05.2024 11:48
Търсене
 
 
12.10.2009
Половината публични дружества са заплашени от сваляне от борсата
Новата година е добра причина да започнеш на чисто. Може да се оттървеш от вреден навик или просто да промениш нещо. С началото на следващата година Българската фондова борса (БФБ) е решила да направи нещо подобно. Тогава над 200 публични компании (при общо около 400) може да се окажат негодни за търговия на регулиран пазар заради новите борсови правила, които влязоха в сила от 1 октомври. Застрашените дружества имат по-малко от три месеца гратисен период, в който, ако не отговорят на определени критерии за ликвидност, ще бъдат делиствани. За този период с книжата им трябва да има оборот от поне 4 хил. лв. на месец и средномесечно по 5 сделки. Ако не отговарят на критериите, могат да сключат договор с инвестиционен посредник, който да е маркет-мейкър и да осигурява ликвидност на акциите. В средата на годината дружествата вече получиха една отсрочка от три месеца по предложение на борсата. Оттам обаче коментираха, че сроковете сега няма да се променят.
09.10.2009
Най-влиятелната книга след Библията е вече на българския пазар
Най-после на българския книжен пазар излезе първа част на книгата „Атлас изправи раменете” на Айн Ранд. Книгата, която е призната за най-влиятелната в САЩ /след Библията/ е била настолно четиво за световни лидери като президента Роналд Рейгън, философа и икономист Лудвиг фон Мизес, основателя на Уикипедия Джими Уелс, на психотерапевта Натанаил Брандън, икономистите Алън Грийнспан и М. Нортрoп Бюхнер, писателя Тери Гудкайнд и много други велики личности, променили света със своите идеи и трудове. Само в САЩ, от първото издаване на „Атлас изправи раменете” до момента, са продадени 7 млн. копия. Творбата и днес, след близо 60 години от първото й представяне, продължава да бъде бестселър. Тя е книга за тези, които носят света на плещите си. За тези, които никога за нищо на света няма да се подчинят на посредствеността. За хората, които движат прогреса и не влизат в рамки, ограничаващи развитието във всичките му проявления.
03.10.2009
„Черноморец-Бургас” изпусна да победи „Монтана” на „Лазур”
„Черноморец-Бургас” загуби първи точки пред собствена публика. След 4 победи на стадион „Лазур” от началото на сезона „акулите” изпуснаха да победят новака „Монтана” и мачът от 8-мия кръг на „А” група завърши наравно – 1:1. Двубоят премина под непрекъснат дъжд, който облагодетелства футболистите на гостите в стремежа им повече да рушат играта. „Акулите” очаквано наложиха териториален превес веднага след първия сигнал на главния съдия Антон Генов. В 8-мата минута опасен изстрел от фал на Костадин Дяков беше отразен със сетни усилия от вратаря на гостите Цветомир Цанков. „Монтана” отвърна с далечен удар на Даниел Гаджев, след който Паскал Борел отби топката в напречната греда. В 31-вата минута Дуду свали топката с глава за Марсио Нуно, чийто шут с мъка бе отбит от Цанков. Последваха две разбърквания в наказателното поле след корнери, ала мрежата на „Монтана” остана суха. Меле се оформи и в 38-ата минута, когато Дуду остана под кълбото и не успя да го засече от непосредствена близост.
22.09.2009
Палят кола в Зорница
На 19.09.т.г. около 02.20 ч. в Пето Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Рено туинго», с бургаска регистрация, ползван от 35 годишна бургазлийка, паркиран пред бл. 30 в к/с «Зорница» - огънят е потушен от два противопожарни автомобила. От инцидента автомобила е напълно изгорял, като са засегнати и паркираните в близост - л.а. «Рено Сценик» / напълно изгорял/, л.а. «Ситроен Ксантия» / частично обгорял и л.а. «Форд Сиера» / частично обгорял/. При извършения оглед до предната лява врата на л.а. «Опел Астра», със старозагорска регистрачция, собственост на 41 годишен мъж, е намерена и иззета пет литрова пласмасова бутилка от минерална вода с около 200 гр. безцветна течност с мирис на бензин. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление на МВР - Бургас.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |