В новините
 
20.04.2024 17:20
Търсене
 
 
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
08.07.2010
ЗАПОЧНАХА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗОНА ЗА ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП-БУРГАС
Проектът има многофункционална роля по отношение подобряване на градската среда чрез отворяне към морето. Проектира се обединяваща визия за територията между пристанището, ж.п. гарата и Приморския парк на площ от около 600 000 кв.м.
Анкета СУПЕР БУРГАС
Предвижда се осигуряване на свободен достъп в зоната от черноморския фар до ЖП и автогара. Предстои изграждане на комплексен интермодален терминал (в една точка събрани всички видове транспорт - мобилен, железопътен и морски). „Отварянето” на трите пространства /Морска,ЖП и Автогара/ ще предостави нови възможности: ● развитие на морския туризъм ● увеличаване на туристическия поток чрез привличане на посетители за круизен туризъм, ● увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите за граждани и гости на Бургас, ● бизнес услуги на територията на трите гари, като митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни, ● изграждане на инфраструктура, подпомагаща развитието на туризма, ● хармонично и балансирано развитие и взаимодействие между пристанищните райони и градските зони; ● опазване околната среда. За изграждане и опериране на зоната през 2009 г. е учредено акционерно дружество, което включва като акционери „Български държавни железници" ЕАД, Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура", „Пристанище Бургас" ЕАД, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" и Община Бургас.
14.05.2010
Спасовден в Бургас бе посрещнат с „Пъстра трапеза”
Бургас стана домакин на фестивалът „Пъстра трапеза на гости в моя град”, който се провежда за първи път тук. Събитието съвпадна и със Спасовден, който е професионален празник на хлебопроизводителите и сладкарите. По традиция всяка година на площад „Тройката” се провежда изложение на хлебопроизводители и сладкари от целия регион, но този път Бургас се превърна в кулинарна арена и обхвана всички сфери на гастрономията. От името на Община Бургас, фестивала откри Стефан Дубаров – директор на Териториална Дирекция „Приморие” и Павлин Петров – председател на асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. Официални гости на събитието, а впоследствие и журиращи в конкурсната програма бяха Димитър Людиев – председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Костантин Луков – зам. председател на ОбС Бургас и инж. Янка Маркова – технолог в Община Бургас. Фестивалът е единствен по рода си в България и включва в себе си богата фолклорна програма, конкурс за рисунка на кулинарна тематика и кулинарна изложба, на която всеки заявил участие, може да покаже готварските си умения.
07.05.2010
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |