В новините
 
04.05.2024 15:43
Търсене
 
 
20.08.2010
БДЗП очаква над 130 млади хора да се включат в тазгодишната природозащитна бригада на Атанасовско езеро
Над 130 млади хора от цялата страна и чужбина са заявили желание за участие в младежка природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2010” организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Желаещите да посетят едно от най-известните Бургаски езера са предимно студенти по Екология и Биология от различни университети в страната. Тази година най-много сред тях са учащите се в Софийския университет, Лесотехническия университет – София и Института по ветеринарна медицина в град Стара Загора. Интерес към опазването на природата и по-специално на птичето богатство на Атанасовско езеро проявяват и студенти от Медицинския университет в град София, както и от Американския колеж. Двама доброволци от Корпуса на мира, които в момента живеят в град Чипровци и село Антоново също ще се присъединят към природозащитната бригада, както и обучаващите се в природозащитен център “Пода” младежи от Германия.
13.08.2010
Световният рекордьор по гмуркане за пръв път влиза в Черно море
Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата. Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving /техническо гмуркане/. Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента. Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери. Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.
27.03.2010
Започна турнирът по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова”
От днес до 28 март /неделя/ в Бургас ще се проведе традиционният Държавен турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”. Престижното състезание в спортна зала „Младост” откри заместник – кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който поздрави присъстващите и пожела успех на всички състезатели. Цветя от името на кмета Димитър Николов получи председателят на СКХГ „Черноморец” – Бургас и член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Васил Стоянов по повод 80 – годишния му юбилей. На официалното откриване присъстваха още заместник – областният управител Златина Дукова, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика и член на техническия комитет на международната федерация Мария Гигова, вицепрезидентът на Европейската федерация Мария Петрова и Кристина Гюрова – дъщеря на Жулиета Шишманова.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
18.01.2010
НОВА ИЗЛОЖБА СЪБИРА ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТИЗМА
Ново изложение добавя в програмата си за 2010 година Международен панаир Пловдив. „Феър мото шоу“ ще събере от 19 до 21 март производители и вносители на мотоциклети, фенове на мотоспорта, които ще могат да видят най-новите модели и да се насладят на майсторското шоу на гостуващите звезди в атрактивната демонстрационна програма. Подобно изложение се провежда за първи път в България. То ще демонстрира новите машини, екипировка, аксесоари, резервни части, поддръжка и услуги, а също - набиращият популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Участниците ще покажат мотоциклети, скутери, АТВ, бъги, резервни части, аксесоари и консумативи за мотоциклети, тунинг на мотоциклети, оборудване за специализирани сервизи и салони, сигнално-охранителни системи за мотоциклети, ремаркета за транспортиране на машините.
06.12.2009
Балъков е открит за позитивна критика от ветераните
„За мен е чест и уважение да ви посрещна тук. Ако искаме в българското първенство да задуха нов вятър, трябва да се вслушваме в мнението на хората от старото поколение във футбола. В „Черноморец-Бургас” ще следваме точно такава политика. Ще търсим контакти с ветераните, като превърнем сбирките с тях в традиция. Днес полагаме началото на нещо, което го има в малко клубове у нас, но е практика за държавите, в които съм работил”, заяви Красимир Балъков на среща с ветераните на бургаския клуб на стадион „Лазур”. Поканата уважиха над 40 бивши футболисти и деятели от близкото и не толкова близкото минало. Сред присъстващите бяха треньор №1 на 20-и век на Бургас Васил Желев-Вашпина, председателят на „Черноморец” от 80-те години Тома Томов, бившият топреализатор и настоящ щеф на Областния съвет на БФС Тотко Дремсизов, Димитър Димитров-Херо, установилият се от години в САЩ Стоян Пумпалов и др.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |