В новините
 
12.07.2006 13:07   Новината е видяна 3742 пъти
Бургаският металургичен завод Промет достигна рекорд в производството за своята 18 годишна история
Металургичните пещи на Промет Стиил работят на пълни обороти. Тези дни те достигнаха до рекордната цифра от 185 000 тона преработена стомана за първото шестмесечие на 2006 година. Това е двойно увеличение на производството в сравнение с минали години, съобщиха от комбината. Причината за този рязък скок се дължи на внедряването на нова технология т. нар. “Валцуване с разделяне на проката”. Тази иновация интензифицира производството с 50%, увеличи асортимента, намали енергийните и материални разходи и нареди дружеството до водещите европейски металургични предприятия. Валцуването чрез разделение на стоманата е патент на Научно Производственото Обединение “Доникс” – Украина и е въведено в Промет Стиил по инициатива на Володимир Нечепоренко, член на Управителния Съвет на комбината, бивш Генерален Директор на Криворожсталь в Украина и Почетен металург на СССР.
“Валцуването с разделение” е нетрадиционен метод, при който преработваната стомана се разцепва на две. По този начин металургичните пещи едновременно обработват двете нови стоманени изделия, които достигат до финала като двойна продукция. Засега Промет Стиил е единствения български металургичен завод, който използва този нов вид преработване на стоманата.
Продукцията на Промет Стиил е насочена предимно за американските пазари и за страните от Европейския съюз. С арматурната стомана на бургаския завод се строят небостъргачи в САЩ, жилищни сгради в Испания, мостове и пътища в трети страни. В последните години, с увеличаване на строителството в България, нарастна и търсенето на арматурната стомана на Промет Стиил за вътрешния пазар.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |