В новините
 
26.02.2011 13:46   Новината е видяна 52488 пъти
Пловдивски панаир: награди и за дизайн

26 български и чуждестранни компании спечелиха наградите в националните конкурси, организирани в рамките на изложенията „Винария“, „Фудтех“ и Хорека Пловдив“. Те бяха отличени сред изложители от близо 20 държави, които участваха в трите прояви на Международен панаир Пловдив.
 За първи път бе проведен конкурс за дизайн в два раздела – за експозиция и за опаковка. В първия призьори станаха щандовете на винарска изба „Телиш“ по проект на архитект Цветелина Недикова, на „Винал“  (архитект Тодор Василиев от Международен панаир Пловдив) и на „Ангелос естейт“ (архитект Тодор Босев). Голямата награда „Кристален тетраедър“ отиде при „Винпром Пещера“ и инж. Димитър Пулев.
 В раздела „Дизайн на опаковка, етикет и рекламни материали“ също имаше 4 наградени фирми. Като най-стилни бяха определени етикетите на вино „Драгомир“ с дизайнери Красимир Трифонов и Йордан Желев и на марка „Орехите“ на фирма „Белла България“ по проект на Юлиян Гълъбов. За бутилка и етикет грамота получи  „Винпром Ямбол“, който бе ангажирал дизайнера Джон Блекбърн за оформлението на  Стралджанска мускатова ракия. Голямата награда бе за бутилка, опаковка, етикет и каталог на вино „Дионис“, изработени от Йордан Желев за „Вини Сливен“.
 Радостно е, че нашите производители обръщат все по-голямо внимание на качеството на продуктите и на техния външен вид, коментира проф. Сашо Драганов, председател на  Националната асоциация за дизайн и реклама, която организира надпреварата със съдействието на панаира.
 8 фирми стигнаха до финала в конкурса за иновативни продукти, представени на „Винария“, „Фудтех“ и „Хорека Пловдив“. Това са:
„Биоглоуб Инвест“, „Булконс Първомай“, „Каза Белла Л.М.“, „Милки Лаб“ (Италия), „Фабрика цукиерница Коперник С.А.“ (Полша), „Новиз“, „Георгиус Коурвоулис Електрик Протекшън“ (Гърция), „Хюгин Сведа България“.
 Най-оспорвана бе надпреварата в конкурса „Изборът на потребителя“, организиран съвместно от панаира и асоциация „Активни потребители“. Победителите в него бяха определени с гласовете на посетителите, които дегустираха продуктите. В раздела за вина най-предпочитани се оказаха  „Розе каберне“ и „Вила понта каберне совиньон и сира“ на „Черноморско злато“. Същата изба спечели и в групата на ракиите с „Бургас 63 лиценз“.
 Най-добър сред безалкохолните напитки се оказа фрешът „Портокали от Сицилия“ на „Селскостопанска компания Колори ди Сицилия“. Пчелният мед „Букет“ на ферма „Бормалийски“ стана победител в своята група, а при консервите бе отличена лютеница „Първомай“ на „Булконс Първомай“.
 „Арабиккафе“ на едноименната компания от Италия също бе сред победителите. С грамота си тръгна от изложението „Фудтех“ и българското бяло саламурено сирене на „Ел Би Булгарикум“. Сладките с нуга халва на италианската фирма „Дайс Долчиария“ се оказаха най-предпочитани.   Свинекомплекс „Голямо Враново-Инвест“ впечатли потребителите със своята сурово сушена шунка. Сред призьорите бе и фирма „Краси и Сие“ заради индийското кашу, което предлага на пазара.




Ключови думи: Винария, Фудтех, Пловдив, Международен панаир, дизайн,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |