В новините
 
12.07.2006 15:07   Новината е видяна 3622 пъти
Ротаринаци даряват градски часовник на Несебър
Градски часовник ще подарят на Несебър местните ротарианци. Идеята ни е да оставим на града нещо, което ще има ефект както за жителите, така и за гостите на Несебър, заяви Димитър Петров, президент на Ротари клуб Несебър. В крайморския град досега не е строен часовник.
Инициативата е част от програмата на клуба за дейностите, които ще бъдат финансирани през следващите 12 месеца.
Предвижда се часовникът да бъде монтиран на лека стоманена конструкция.
За място на поставянето му ще се търси съдействието на кмета и главния архитект на Несебър. Надяваме се да получим подкрепата им за реализация на проекта, заяви инж. Христо Христов, основател на местния Ротари клуб. Като подходящи за целта места са набелязани площи до Пощата и до паметника на ВМРО.
По инициатива на ротарианците започва набирането на средства за престой в санаториум за рехабилитация на две деца от Несебър, заболели от полиомелит.
На 23-ти юли, по станалата вече традиционна програма за младежки обем, в Несебър ще пристигнат деца, изпратени от седем клуба от Германия, Англия, Израел и Скандинавските страни. Престоят им тук се поема от несебърските ротарианци. На децата ще бъдат организирани екскурзии до Созопол, Поморие, разходка по р. Ропотамо. От миналата година, в програмата се е включил и Ротари клуб -Самоков и след морската ваканция децата ще гостуват седем дни на самоковските си домакини в Боровец. Целта на програмата е децата да се запознаят с културно-историческото наследство на страната ни, да намерят тук нови приятели, да станат своеобразни посланици на Несебър и България по света. Едновременно с това, те се превръщат в жива реклама на възможностите на българския туризъм.
От тази месец България е обособена като самостоятелен район /дистрикт/. Това е решено на провелият се в градовете Копенхаген /Дания/ и Малмьо /Швеция/ годишен конгрес на Ротари интернешънъл, в който са участвали и девет представители на несебърския клуб. Досега клубовете в страната са били прикрепени към район Северна Гърция. В резултат на активната дейност на ротарианците и разрастването на движението у нас е взето решение за обособяването на българските клубове в самостоятелен дистрикт, уточни инж. Христов.
Сред основните цели на ротарианското движение е разрешаването на общочовешки проблеми. На състоялият се годишен конгрес на Ротари интернешънъл 2005-а е обявена за годината, в която с подкрепата на движението е победен в световен мащаб полиомелита. През настоящата година вниманието ще бъде състредоточено върху решаването на проблема със снабдяването с питейна вода. Проучване в световен пащаб е показало, че 2/3 от населението на земята има проблеми със снабдяването с питейна вода. Чрез фондацията на Ротари ще се финансира изграждането на пречиствателни станции за питейна вода, ще се изграждат канализационни системи.
Ротари клуб в Несебър съществува от 1999 г. Неговият основател Христо Христов е от първите частни предприемачи в страната в сферата на строителството. В момента в клуба членуват представители на 35 професии.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |