В новините
 
15.07.2006 08:15   Новината е видяна 3114 пъти
Бензинът минава два лева до дни
Пътуването до морето ще поскъпне между 5 и 8 лева до седмица. Причината е очакваното вдигане на цената на горивата. Над 2 лева ще стане А-95 у нас в близките дни. До снощи масовият бензин се продаваше между 1,94 и 1,96 лв. за литър. Дизелът също ще скочи до 1,85-1,87 лева. Вчера цената му бе с десетина стотинки по-ниска. А-98 ще мине 2,10 лева. Сега струва 2,01 лв. Горивата ще поскъпнат заради поредното драстично увеличение на цени на петрола през последните дни. Сорт Брент в Лондон скочи до $78,03 за барел. В Ню Йорк американският лек суров петрол поскъпна рязко с $1,70 до рекордните $78,40 за барел.
Основната причина за рекордните цени е разрастващият се конфликт между Израел и Ливан. Към нея трябва да се добави и продължаващото напрежение в делтата на р. Нигер, което прави несигурни доставките на черно злато от осмия по големина износител на нефт в света - Нигерия. Влияние продължават да оказват и напрежението в Иран и Северна Корея, както и продължаващото насилие в Ирак.Петролът ще продължи да скача и вероятно цената му ще мине 80 долара, прогнозират експерти. През август в Мексиканския залив започва сезонът на ураганите. В края на август миналата година след унищожителните стихии пикът на черното злато стигна $75,40 за барел. Тогава у нас А-95 мина два лева.
Котировките оказват пряко влияние на нашите цени, заяви за "Стандарт" Иван Костадинов, главен търговски директор на "Петрол". Ние не пренасяме към крайния потребител спекулативните елементи на колебанията на цените. Не повишаваме цените на горивата си при краткотрайни пикове, обясни Костадинов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |