В новините
 
18.07.2006 11:19   Новината е видяна 3699 пъти
Незаконни обекти на Централния плаж в Бургас продължават да пречат, сезонът е пред провал
Ръководството на концесионера на Централен плаж Бургас – фирма „Он тайм”, е обезпокоено от незаконните обекти, които продължават да функционират на пясъчната ивица и поставят сезона пред провал. Компанията получи писмо с регистрационен индекс 70049 от Община Бургас, което уверява, че е започната процедура по премахването на незаконните постройки, но те продължават да пречат на концесионера да поддържа плажа и да осигурява безопасност за летовниците.
Само през последните три дни са възникнали седем по-сериозни инцидента, при които спасителите са реагирали мигновено и са успели да предотвратят трагичните последствия.
По искане на началника на Водно-спасителната служба, собственикът на „Он тайм” - Ваклин Стойновски е одобрил да се увеличат спасителите на 15-ти пост. Причината е, че оттам започва неохраняемата зона и на това място се случват най-много инциденти.
За първи път на кея на бургаския плаж е разположен спасителен пост и е монтирана вишка за наблюдение на мостика. По целия кей са монтирани табели, които предупреждават за опасността да се скача от мостика.
“Он тайм” е концесионер и на северния бургаски плаж. Фирмата е увеличила екипа за почистване на двете пясъчни ивици с петима души. Вече и на двата плажа е извършено междинното обезпаразитяване.
“Правим всичко възможно, за да сме изрядни концесионери, но незаконните обекти на Централния плаж са “заварено” положение и не можем да носим отговорност за инциденти, предизвикани заради тях. Готови сме да съдействаме на общината по всички, разрешени от закона начини, за тяхното премахване”, коментира Ваклин Стойновски.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |