В новините
 
18.07.2006 14:52   Новината е видяна 3678 пъти
Младежка бригада "Via Pontica" през август в резервата "Атанасовско езеро"
Младежка природозащитна бригада «Via - Pontica» организират съвместно РИОСВ - Бургас и Българското дружество за защита на птиците в поддържан резерват «Атанасовско езеро». Бригадата се организира за четвърти пореден път и се финансира от МОСВ. В нея ще вземат участие членове на дружеството, студенти и ученици от цялата страна, съобщиха от регионалната инспекция.
Традиционно в края на август на палатков лагер в буферната зона на резервата младите хора се учат да разпознават птиците за проследяване на есенната им миграция, да опазват влажните зони, запознават се с резервата и защитените територии в района.
По време на бригадата ще бъде направен ремонт на вече построените гнездови платформи (първите изкуствени острови за гнездене на птици в България са изградени тук в края на 80-те години), ще се укрепят дигите в буферната зона, и ще се подновят информационните табели, маркировката на границите на резервата и обозначенията на двете екопътеки. Паралелно с това ще се направи екологичен мониторинг на мигриращите видове.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |