В новините
 
19.07.2006 12:37   Новината е видяна 3681 пъти
Бургаски депутати със становище за магистрала “Тракия”
Концесионният договор за магистрала „Тракия” е напълно законосъобразен и това е потвърдено от три и петчленен състав на ВАС, заявиха народните представители
от НДСВ Соломон Паси и Ангел Тюркеджиев. Според депутатите правилата на свободната конкуренция не са нарушени, за което свидетелстват две поредни решения на Комисията за защита на конкуренцията, съгласувани с Европейската комисия по въпросите на конкуренцията. Отговор на въпроса доколко са защитени интересите на държавата, би трябвало да се съдържа в поръчание от Министерството на финансите специален одит, който , незнайно защо, не беше публично огласен, заявиха народните представители от НДСВ. Соломон Паси и Ангел Тюркеджиев посочват параметрите в концесионния договор, които биха могли да отговорят на този въпрос. Като цяло ползите от проекта „Автомагистрала „Тракия” за българската държава са около 7 млрд. Евро, казаха народните представители от НДСВ. Това е сума, която е по-голяма от всички ползи от приватизация в периода 1990-2000г.
Според Соломон Паси и Ангел Тюркеджиев този проект засяга огромни корпоративни интереси, защото ще нанесе силен удар върху сивата икономика. Сега параметрите на тази сделка ще бъдат предоговорени и променени, но едва ли ще бъдат подобрени.
Народните представители са на мнение, че манипулаторите, които разпространяваха неверни твърдения за магистрала „Тракия” без никакви доказателства, са нанесли щети не само на държавата, но и на българските граждани.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |