В новините
 
19.07.2006 14:51   Новината е видяна 3972 пъти
БКГ възнамерява да заведе дело срещу Община Бургас
Общинската администрация наруши Закона за достъп до обществена информация

Сдружение “Бургаски граждански контрол” възнамерява да заведе дело срещу Община Бургас заради нарушение на Закона за достъп до обществена информация.
Преди повече от месец от Сдружението отправиха към кмета Йоан Костадинов 14 конкретни въпроса, свързани с инфраструктурата на Бургас. Питането бе входирано на 6 юни по надлежния ред.
След консултации с екипа на Програмата за достъп до обществена информация в София, от БГК ще внесат ново питане. Ако и то остане без отговор юристите от програмата ще съдействат за завеждане на съдебно производство срещу Общината.

Според чл.28/1/ и /2/ от Закона за достъп до обществената информация заявленията за предоставяне на достъп до обществена информация се разглеждат във възможно най-кратък срок, но не по-късно от 14 дни след датата на регистриране. В срока по ал./1/ органите или изрично определени от тях лица вземат решение за предоставяне или за отказ от предоставяне на достъп до исканата обществена информация и уведомяват писмено заявителя за своето решение.

“До този момент кметът на община Бургас не е отговорил официално на зададените от нас въпроси. Това може да се тълкува единствено като неуважение на местната власт в лицето на кмета Йоан Костадинов към своите съграждани и липса на прозрачност в работата на общинската администрация”, коментира председателят на сдружението Недялко Кирезиев.
Той бе категоричен, че тази порочна практика трябва да спре.
Кирезиев призова бургазлии, на които също им е била отказана обществена информация да не са безучастни, а да се възползват от възможностите, които им дават законите на Република България.

“Трябва да научим управниците, че към всеки гражданин на тази страна трябва да подхождат с нужното уважение. В противен случай, те не са достойни да управляват и трябва да напуснат постовете, които за заели с нашите гласове”, каза още Недялко Кирезиев.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |