В новините
 
19.07.2006 15:19   Новината е видяна 3333 пъти
41 вида риби са застрашени от изчезване
Структурните фондове на ЕС и европейският фонд за рибарство ще бъдат използвани, за да се осъществят мерките за опазване на водните екосистеми и за устойчиво развитие на рибните ресурси. Това заяви директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Ерман Занков.
Той посочи, че според Червената книга на България 41 вида риби са застрашени от изчезване и това налага прилагането на адекватни мерки за тяхната защита и опазване.
Освен използването на еврофондовете за опазване на биоразнообразието ще се прилагат и мерки за ограничаване на количествата и състава на съпътстващите улова видове и мерки за предотвратяване на увреждането на морското дъно.
“Приоритет в Европейския съюз се отдава не толкова на улова на риба и други водни животни, колкото върху производството на аквакултури. В тази посока ще бъде насърчаван бизнесът”, каза още директорът на ИАРА. агенция Фокус




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |