В новините
 
21.07.2006 17:36   Новината е видяна 3665 пъти
Осъдиха Сидеров
Състав на Софийски районен съд /СРС/, с председател Иво Дачев, осъди Волен Сидеров да преустанови подбуждането към дискриминация, като спре да прави подобни изявления, и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни такива действия.

Съдът е отхвърлил иска Сидеров публично да се извини, като неоснователен.

Делото беше заведено от Юлиана Методиева, с арменска етническа принадлежност, срещу Сидеров по Закона за защита срещу дискриминацията /ЗЗСД/. Това е първото решение по едно от осемте дела, заведени срещу Сидеров по ЗЗСД, припомнят от съда.

В мотивите си съдът е посочил, че със свои изказвания Сидеров е преминал мярата, в която се позволява да бъде упражнявано свободно правото на слово. По този начин той е нарушил правото на свобода от дискриминация.

Решението подлежи на обжалване пред СГС в 14-дневен срок от съобщението до страните за изготвянето му с въззивна жалба.

От СРС припомнят, че Българският Хелзинкски комитет организира коалиция от 68 обществени организации и 18 граждани и на 24 януари заведе гражданско дело срещу Волен Сидеров.

По преценка на съда исковата молба беше разделена в 8 отделни производства и разпределена за разглеждане от осем съдии. Мотивите за това са, че ищците сочат осем различни признака, по които трябва да се установи подбудителство към дискриминация. Освен това разделянето ще способства за по-бързото разглеждане и приключване на делата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |