В новините
 
23.07.2006 20:11   Новината е видяна 3567 пъти
Борисов, Костов и Стоянов могат да се изправят срещу Първанов
Бойко Борисов, Иван Костов и Петър Стоянов са фигурите, които ще могат да се изправят срещу Георги Първанов на предстоящите президентски избори и движение "Гергьовден" ще подкрепят който и да е от тях, защото смятат, че това ще доведе до успех. Това заяви лидерът на движението Любен Дилов-син.
Той допълни, че ако все пак тези три имена не бъдат издигнати като кандидати, подкрепа ще бъде дадена на някой от останалите политици, споменати до този момент - Веселин Методиев, Сергей Игнатов и Анастасия Мозер. Госпожа Мозер не е от жените, заради които ще избухне Троянската война, коментира още Дилов по повод информацията за издигнатата кандидатура на Мозер за президент.

Лидерът на "Гергьовден" изрази надежда до сряда партиите от формата "Г-8" да възприемат идеята на движението за допитване до избирателите за предпочитанията, които имат за бъдещ общ кандидат на десницата. От "Гергьовден" твърдо смятат, че ако десните партии не могат да излъчат единен кандидат, то той поне трябва да е един и ако до края на август не бъде постигнат консенсус, ще трябва да се премине към процедура на избор за такъв кандидат.

По отношение на информацията, че НДСВ издигат Николай Свинаров за свой кандидат-президент, Любен Дилов заяви, че кандидатурата е добра, защото Свинаров е успял да направи име в обществото, но въпреки това много трудно ще привлече малките партии от дясното пространство. Няма политическа цел, която да дефинира кандидатура на НДСВ като алтернатива. Те са в управлението, така че алтернатива на кое ще бъдат, заяви Любен Дилов-син. Още от вторник "Гергьовден" започват засилени консултации заедно с десните формации ГЕРБ, Новото време и "Ред, законност и справедливост" за създаване на постоянно работещ консултативен орган, който да готви общи законодателни инициативи, насочени към подобряване на работата в парламента.

От "Гергьовден" искат да направят ясен списък с идеите на тези формации за промяна на Конституцията, за да установят какви са приликите и различията между тях. "Гергьовден" искат при предстоящите промени на Конституцията да се даде повече икономическа свобода на общините с възможност те да определят сами местните данъци и такси, както и да се премахне членът, който постановява, че единственият законен брак в България е гражданският. "Ще се пазарим с управляващите, ако искат да получат три четвърти мнозинство и бърза промяна на основния закон", подчерта Любен Дилов-син.

Тези десни формации ще се опитат да обсъдят и параметрите на една голяма коалиция, която да участва на предстоящите местни избори и евентуално на изборите за Европейски парламент. До края на следващата седмица от движението смятат да организират и среща със софийските общински лидери на ССД, СДС, Демократи за София, БЗНС и Демократическата партия, за да разберат дали продължава да бъде актуална програмата за управление на София или ще трябва да се прави нова, която да се харесва на кмета. От "Гергьовден" заявиха още, че подкрепят всички традиционни форми на вероизповедание в България, които според тях трябва да съществуват мирно и заедно по традиционен начин. Те подчертаха, че никъде в исляма не е разрешено призоваването за молитва да става чрез озвучителни уредби




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |