В новините
 
24.07.2006 09:27   Новината е видяна 3306 пъти
Българи и чужденци ще извият най-дългото хоро в Слънчев бряг
Българи и чужденци ще се хванат на най-дългото хоро в Слънчев бряг на голям фолклорен празник днес.
Очаква се шареното хоро да достигне няколко километра.
В най-големия български курорт сега летуват над 100 000 туристи.
Новата инициатива на Илия Луков и приятели е продължение на най-дългото хоро в света. Тя се провежда за пръв път в Слънчев бряг със съдействието на председателя на Общински съвет-Несебър Димитър Янков и изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД Малина Бакалова. Към хорото ще се присъединят и фолклорни танцови състави и изпълнители от курорта, уточниха организаторите.
Фолклорният празник ще започне с уроци по български народни танци от 20 часа на 24 юли на централния площад пред административната дирекция в Слънчев бряг. Открит спектакъл на площада ще изнесат народният певец Илия Луков, ансамбъл и оркестър “Пирина” и млади изпълнители от фолклорната школа в Котел. На финала всички туристи в курорта ще могат да се включат заедно с професионалните танцьори в голямото хоро. То ще започне от централния курортен площад и през битов комплекс “Чучура” ще се извие по алеите на Слънчев бряг за популяризиране на българския автентичен фолклор.
След Слънчев бряг, хоро ще се извие на следващия ден в Бургас. Проявите са част от националното турне “Отечество любезно” на Илия Луков, продуценска къща “Пирина” и приятели по проект “Българите обединени за духовното израстване на човечеството”. Всички спектакли от турнето са безплатни за зрителите.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |