В новините
 
27.07.2006 10:52   Новината е видяна 3340 пъти
Бургаска област ще си сътрудничи с Армения
Бургаска област ще си сътрудничи с подобна арменска област. Затова се договориха областният управител Любомир Пантелеев и зам. министърът на социалната политика на Армения Тамара Геворгян. Това е първата официална арменска делегация на посещение в Бургаска област от 15 години, съобщиха от Областна управа.
Работната визита се провежда в рамките на съвместна инициатива Достъп до правото на работа като начин за преодоляване на бедността между Съвета на Европа и Министерството на социалната политика на Армения. В делегацията бяха включени специалисти по пенсионната и осигурителна политика. От българска страна на срещата присъстваха Недялко Киров, директор на ТД на НАП Бургас, заместникът му Стефан Илчев и експерти от НАП. Основна тема на разговорите бе размяна на мнения за пенсионното и осигурителното дело на България и Армения.
Областният управител запозна чуждестранните гости с икономическото състояние на областта. Като страни от Черноморския басейн ние трябва да развиваме по- добро сътрудничество и желаем да започне работа по побратимяване на област от Армения с Бургас, каза г-жа Геворгян. На срещата бе уточнено да стартира официална кореспонденция по въпроса.
Това ще бъде добре и за двете страни, а като за начало може да се разменят бизнес делегации между бургаската Търговско- промишлена палата и подобна арменската структура, предложи Любомир Пантелеев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |