В новините
 
28.07.2006 12:01   Новината е видяна 4456 пъти
Петгодишен юбилей на “Море от вино” край морето
От 29 юли до 10 септември Поморие за пети пореден път става лятната столица на виното.
Ежегодните Празници “МОРЕ ОТ ВИНО” се организират от Община Поморие и Феста Уайн Кампъни Еад, с ценната подкрепа на Фонд Вино на НЛВК.

“МОРЕ ОТ ВИНО” е сред финалистите на Проекта на ЕС за културен туризъм и единствен в категорията “винарски” туризъм. Той е сред постиженията, с които се гордее Феста холдинг АД, водещ български инвеститор във винаро -лозарството и туризма, който също празнува юбилей - 15-годишнината от основаването си. Празниците са и пример за успешната работа на местната власт и частния бизнес, в съзвучие с директивите на ЕС.

На централният площад в града ще се лее безплатно виното на прочутите майстори-винари от “Черноморско злато”- Поморие и “Винком”-Бургас.
За почитателите си, двата завода на ФЕСТА откриват винен павилион, където на цени народни могат да се купят най-добрите вина от серията “ПОМОРИЕ” и прочутите ракии Поморийска и Бургас 63.

И през тази година “МОРЕ ОТ ВИНО” гостува на Несебър. По пътя към Стария град ще намерите познатия винен павилион на ФЕСТА, край които купона тече всеки ден. Безплатни дегустации, промоции и преференциални цени.

Познавачите ги очакват дегустации и винен тур в прочутата изба на ФЕСТА във винарския комплекс Виа Понтика, на входа на Поморие.

Градусът на настроението в Поморие ще се определя вечер на откритата сцена на площада от известни звезди, както и местни таланти и гости от чужбина, вдъхновени от виното. Откриването на 29 юли ще украсят ансамбъл “Българе”. На 20 август ще гостува с уникално хумористично-музикално шоу Христо Гърбов, а на 7 септември ще се завърти “Балканската въртелжка”на феноменалния музикант Ибро Лолов..

За първи път ще изберем и официален поет на “МОРЕ ОТ ВИНО”, а Конкурсът за мажоретни състави, на 1 и 2 август, ще добави тръпка в сърцата на феновете на виното.

Винената фиеста край морето ще достигне своя връх на 10 септември с оригинална церемония по награждаване на лозарите и пробване на първото грозде, която ще прерасне в буйно народно веселие с ритмите на Искрен Пецов и “Латино партизани”




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |