В новините
 
31.07.2006 14:06   Новината е видяна 3590 пъти
Български туристически бюра в чужбина искат туроператори
Необходимо е създаване на български туристически бюра в чужбина и на туристически информационни центрове в България смятат участници във втората консултативна среща в курорта “Слънчев бряг“, свързана с изготвянето на Стратегия за развитие на туризма.
Това съобщиха от Държавната агенция по туризъм. В срещата, която бе в рамките на финансирания по програма ФАР проект “Техническа помощ за Държавната агенция по туризъм в България“, са участвали представители на общини от региона, на туристически и неправителствени организации, както и на частния туристически сектор. Ръководителят на екипа по проекта на ЕС Христос Петреас е посочил, че проектът се фокусира върху трансфер на международно “ноу-хау“ и “опит на най-добрите практики“, които може да се приложат от Държавната агенция по туризъм в контекста на ролята й за развитие и промоция на българския туризъм. Деница Колева от Елит Турс /местен представител на Томас Кук и Некерман/ е подчертала, че стратегически важно е да се създадат български туристически бюра в чужбина и особено в страните, които изпращат туристи. Тя е потвърдила готовността на бизнеса за сътрудничество с Агенцията за тази цел, включително финансово, се посочва в съобщението. На срещата представители на общините в Бургас, Несебър и Малко Търново са отбелязали важността на създаването и функционирането на Туристически информационни центрове. Участниците в срещата са подчертали необходимостта от разширяване на основния туристически продукт “море и плаж“ с “надграждащи“ продукти като културен, природен, религиозен туризъм и други алтернативни туристически дейности.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |