В новините
 
01.08.2006 07:28   Новината е видяна 4176 пъти
Съветниците в Поморие актуализираха бюджета на общината с 450 000 лв.
Във връзка с докледна записка на кмета Петър Златанов съветниците актуализираха Бюджет 2006 като увеличиха приходите и разходите в частта местни дейности в размер на 450000 лв – съобщи радио Милена.
Необходимостта от актуализацията бе нужна във връзка със започналото изграждане на ЦДГ „Веселушко” с подсигурено финансиране в размер на 273000 лв. от ИСБ „Дарения”.
Проектът е на стойност 850 000 лв.
Поради забавяне на продажбите на земя и ДМА, от който трябва да се финансира обекта към настоящия момент тези 200000 лв. ще бъдат осигурени от приходите от „Данък при придобиване на имущество по дарение и по възмезден начин”.


Във връзка с необходимите спешни мерки за отстраняване и възстановяване на щетите от падлия проливен дъжд на 1 срещу 2 юли 2006г. е необходимо да се подсили кредита на общинската дейност „Ликвидиране на последиците от стихийни бедствия и производствени аварии”.
Със 140 000 лв. тези средства ще бъдат насочени за разчистване и възстановяване на асфалтови покрития и тротоарни настилки, разчистване на канавки, ремонт на покриви на социални заведения, читалища, училища и др. обществени сгради за кметствата: Медово, Горица, Гълъбец, Александрово, Каблешково, Косовец, Габерово, Порой и Поморие.
С тези средства ще се извъшат спешните аварийно-ремонтни и възстановителни работи, докато Постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии и застрахователните дружества отпуснат средства.
Във връзка с подмяната на уличното осветление с цел намаляване разходите на общината за електроенергия ще бъде подсилен кредита в дейност „Осветление” за външни услуги за разходи, които ще бъдат извършени през второто шестесечие на 2006. – 50 000 лв.
С цел подобряване облика на нови квартали в гр. Поморие, с. Ахелой и др. селища ще – 60 000 лв.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |