В новините
 
03.08.2006 13:43   Новината е видяна 4022 пъти
Дават куфарчета с мидички на победителите в конкурса „Бургас и морето”
180 хил. лв. са предвидени за провеждането на Националния конкурс „Бургас и морето”.
Две ще бъдат тази година конкурсните вечери. На 4 август на сцената на летния театър в Бургас ще се състои Конкурсът за изпълнители. В него сили ще мерят 10 млади певци на мъзраст между 18 и 28 години. Те ще се представят с по две песни – 1 българска и една чужда. Журито, което ще оценява изпълнителите ще бъде ръководено от Йорданка Христова.
Във втората вечер ще се проведе конкусът за песен. 12 са песните , които ще се състезават за престижното отличие. Сред изпълнителите се открояват имената на Маргарита Хранова, Георги Станчев, Жан Шейтанов, Георги Дюлгеров и др. Тук журито ще работи под председателството на Вили Казасян.
Новото тази година, е че песните ще се свирят на живо от оркестър „Горещ пясък”.
Националният конкурс „Бургас и морето” ще бъде излъчван директно от Българската национална телевизия.
И в двете конкурсни вечери публиката ще има възможност да определи своя фаворит сред младите изпълнители и песните. Тази година това ще става чрез гласувания с. Телефоните на които ще се гласува ще бъдат изписани на малкия екран, за тези, които ще наблюдават надпреварата по телевизията и на видеостени за публиката в Летния театър.
Двете журита пък от своя страна ще присъдят първа, втора и трета награда и в двете категории.
Нова е наградата, която ще получат призьорите на морския конкурс. Вместо познатите грамофончета, тази година статуетката представлява куфар с мидички изработен от художника Никола Станчев. Наградата е умалено копие на куфърът от който се изсипват мидите, монтиран във фонтана в градинката до Централна гара.
„Пеещо жури” е озаглавено шоуто след първата конкурсна вечер, защото в него ще се включат голяма част от членовете на журито.Йорданка Христова, Панайот Панайотов, Нели Рангелова, Орлин Горанов са част от певците, които ще се представят и като изпълнители веднага след журирането.
През втората вечер три известни български дуета ще се представят през бургазлии с песни на Фамилия „Тоника”. На сцената ще излязат Марияна Попова и Дани Милев, Графа и Мария Илиева и Дони и Нети.
Водещи на Националния конкур „Бургас и морето” ще бъдат Георги Любенов и Александра Сърчаджиева.

„Новото тази година са много хубави, нови млади изпълнители – 5 момчета и 5 момичета. Към това можем да прибавим и интересни и разнообразни песни, които са равностойни помежду си. Новото е и присъствието на сцената на балет „Веда”, както и изпълненията на квартет „Стрингс”.” – сподели режисьорът Христо Симеонов.
Според Христо Симеонов цялостното звучуне ще бъде на много високо ниво, защото за първи път конкурсът ще бъде озвучен от „Жокер медиа”.
На сцената ще бъдат разположени два големи екрана, няколко по- малки и десет плазми. На част от екраните ще върви това, което в момента на конкусът ще се излъчва по Българската национална телевизия, а на другите екрани ще се въртят кадри свързани с декора и с усещането за море.
„Декорът тази година е странен и е плод на моето виждане за конкурсът. Искам като режисьор постановчик, конкурсът да се проведе в една удобна и уютна за всички атмосфера, която да носи привкусът на море и на Бургас” – допълни още Симеонов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |