В новините
 
04.08.2006 08:42   Новината е видяна 3949 пъти
Кампанията за равнопоставеност спира в Бургас
Това е част от кампанията ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ с адаптирания от Трансформа предоставен от София Франс Ауто микробус Peugeot Boxer.
Целта е да се демонстрира практически какво значи достъпност и как се прави тя.

На 04 и 05 август 2006 година ГРАЖДАНИ НА КОЛЕЛА в пътуващата инфотека ще се паркират на оживени места в Бургас, Созопол и Поморие.
По този начин те ще демонстрират възможни решения на ЖИВЕЕНЕ ЗАЕДНО в ЕДНО ОБЩЕСТВО ЗА ВСИЧКИ.
Също така организаторите искат да привлекат вниманието на широката общественост, на политиците и на самите хора с увреждания върху проблемите на средата, които ПРЕЧАТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ.
Тук не става въпрос за екстравагантност или за нещо изключително, а за простите неща от живота – ходене на училище, на работа, на театър, на концерт, на кръчма...., за създаване на семейство и отглеждане на деца...
Заради хората с увреждания, които искат да ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО с останалите и за по-бързо въвеждане на европейските практики в България, Центъра за независим живот – София, съвместно със София Франс Ауто и Трансформа, и с финансовата подкрепа на Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие организират пътуванията на Боксера-ресурсник. Возилото е натоварено с много печатни и видео-материали, населено с компетентни хора, натрупали своите знания и опит в ежедневния сблъсък с враждебността на средата - и от ежедневното преодоляване на тази враждебност – и заредено с много... положителна енергия.
На 4 август, петък вечерта, след 18.00 часа, пътуващата инфотека ще спре в Созопол.
След това, в събота, на 5 август сутринта между 10.00 и 12.00 часа ще бъде в Поморие. Крайната точка на пътуването е Бургас, където ще бъде на 5 август след 16.00 часа на пл. „Тройката‛.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |