В новините
 
08.08.2006 07:55   Новината е видяна 4267 пъти
До три години готов пътя Бургас – Слънчев бряг
Изнесено съвместно заседание на парламентарната комисия по транспорт и съобщения към Народното събрание и ИА”Пътища” се проведе на територията на град Приморско.

Тази година ще се работи по реализацията на няколко основни проекта на територията на Бургаска област, заяви пред присъстващите кметове на общини от Бургаска област, депутати от цялата страна, представители на областната управа в Бургас Веселин Георгиев – Изпълнителен директор на ИА”Пътища”.
До 3 г. ще бъде завършена отсечката от Бургас до Слънчев бряг на автомагистрала "Черно море".
В края на месец септември тази година ще бъде пуснат в експлоатация и 35 – километровия участък от автомагистрала “Тракия”.
До края на 2006 – та година се предвижда да стартира реконструкцията и рехабилитацията на пътя Приморско – Ясна поляна, Ахтопол – Царево. Паралелно с това ще стартира и проектирането на пътния участък към село Синеморец, уточниха от ИА”Пътища”. Общата стойност на инвестициите, които ще бъдат вложени от страна на агенцията в пътна инфраструктура на територията на Бургаска област до края на тази и следващата година ще бъдат в рамките на малко над 50 млн. лева.
Общо 18 народни представители от цялата страна взеха участие в работната среща, посветена на проблемите с транспортната инфраструктура по Южното черноморие. Участие в срещата взеха и бургаските депутати от всички политически групи. Изнесеното заседание бе ръководено от Председателя на Парламентарната комисия по транспорт и съобщения към НС проф. Йордан Мирчев. Заедно с него и членовете на комисията, участие в срещата взеха представители на Министерството на транспорта, зам. Областните управители на Област Бургас Илчо Дуганов и Георги Николчев. Присъстваха кметовете на общините Айтос, Сунгурларе, Средец, Царево, Руен, зам. Кметовете на общините Несебър, Поморие, Малко Търново и др. Градоначалниците изложиха пред членовете на парламентарната комисия по транспорт и съобщения и пред изпълнителния директор на ИА”Пътища” проблеми, свързани с рехабилитацията и изграждането на основната пътна мрежа на територията на съответната община, както и нуждата от средства за изграждане на допълнителни пътни отсечки и поддържане на сега съществуващите. Домакин на срещата бе Община Приморско в лицето на кмета инж. Димитър Димитров.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |