В новините
 
09.08.2006 14:47   Новината е видяна 3970 пъти
ВАС окончателно определи Fraport AG за концесионер на летищата Варна и Бургас
Петчленен състав на ВАС потвърди решението на тричленен състав на ВАС и остави без разглеждане като процесуално недопустима жалбата на "Ванси" за концесионирането на летищата в Бургас и Варна. По този начин германската компания Fraport AG остава концесионер на двете морски летища. Определението не подлежи на обжалване.



С Определение № 8579/09.08.2006 г., постановено по адм. дело № 7493/2006 г., петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) оставя в сила определението от 21.07.2006 г., с което тричленен състав на съда остави без разглеждане жалбата на "Ванси Консешънс", "Ванси Еърпортс" и консорциума, образуван между тях, срещу Решение № 449/15.06.2006 г. на Министерския съвет (МС) за определяне на обединението от Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide и "БМ Стар" ЕООД ("Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД) за кандидат, спечелил неприсъствения конкурс за концесионер на гражданското летище за обществено ползване Бургас и гражданското летище за обществено ползване Варна. Съдебният състав приема, че частната жалба е процесуално допустима, но по същество е неоснователна. Съгласно чл. 14, ал. 1 от Закона за концесиите (ЗК), определената (съгласно чл. 10, ал. 1) комисия се произнася с писмено решение за допускане до участие в конкурса или търга. Това решение, по силата на ал. 2, може да се обжалва в 7-дневен срок от съобщаването му пред МС, чието решение е окончателно. С Решение № 214/19.04.2006 г. Министерският съвет е отхвърлил жалбата на "Ванси Консешънс", "Ванси Еърпортс" и консорциума, образуван между тях, срещу решението на комисията, с което не са били допуснати до участие в конкурса за определяне на концесионер.

Според съда, единствено компетентен да се произнесе по въпроса за участие в концесията на кандидатствалите лица е посоченият в закона орган - Министерският съвет, и в кръга на своите компетентности той е приел, че жалбоподателите не могат да бъдат участници в конкурса. След като решението на Министерския съвет по чл. 14, ал. 2 от ЗК не подлежи на съдебен контрол, всички останали възражения в частната жалба са неотносими към спора поради това, че въпросът за допустимостта на участието на жалбоподателите е приключил с оставянето в сила (с Решение № 214/19.04.2006 г. на МС) на решението на комисията, са отчели от съда.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |