В новините
 
11.08.2006 13:04   Новината е видяна 3789 пъти
Георги Първанов идва за празника на Несебър
Президентът на Република България ще бъде гост на празника на град Несебър, който морския град чества на 15 авгус, деня на Богородица.

Кметовете на ХVIII-ти район на Будапеща – Унгария - Ласло Мещер, на Сафранболу – Турция - Нихад Чебечи, зам.кметът на Охрид – Македония - Спирко Николски ще бъдат официални гости на градоначалника Николай Трифонов на празника на Несебър - 15 август.
Освен кметовете на градове, с които общинската администрация е установила трайни контакти, тази година за първи път уникалния град ще посети руска делегация, представляваща един от централните райони на Санкт Петербург - Петроградски, водена от председателя на общинския район Дмитрий Илковски.
Петроградският район е последният прибавен към международния списъка с приятели на Несебър.
Протокол за сътрудничество между общината и административното ръководство на „Окръг Петровски” бе подписан на 29 март т.г. когато общинска делегация, водена от Трифонов гостува в Руската федерация за представяне на Несебър като град-музей, включен в списъка на Световното културно наследство
Кръгла маса, относно възможността за разширяване параметрите на приятелско сътрудничество между градовете, съгласно договорните отношения, ще се проведе на 17 август в конферентен център „Несебър”. Според несебърския градоночалник Николай Трифонов, инициативата ще спомогне за развитието на още по-добри отношения, за което благоприятстват както богатите културно - исторически наследства, така и съвременното туристическо и икономическо развитие на всяка от страните.
Управниците на побратимените градове ще имат възможността да се срещнат с президента на Републиката Георги Първанов, който ще бъде специален гост за тържествата по повод празника на Несебър – 15 август и 50-годишния юбилей от обявяването на града за музеен, туристически и курортен комплекс от национално и международно значение.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |