В новините
 
16.08.2006 07:37   Новината е видяна 3167 пъти
Бургас домакин на националния инициативен комитет за създаване на енциклопедия “Тракия”.
Кметът на Бургас Йоан Костадинов беше избран за член на изпълнителния съвет на националния инициативен комитет за създаване на енциклопедия “Тракия”.
“За Бургас е чест подобно събитие да се състои именно тук. Градът ни и региона имат знаково присъствие в историята на Тракия, в историята на тракийското движение и в бъдещото развитие на всички процеси, отнасящи се до европейската интеграция на България”, заяви в изказването си кметът Костадинов.
Той изрази увереност, че Бургас ще бъде домакин и на бъдещите срещи за изготвянето на енциклопедията.
Пред участници във форума кметът подчерта съвместните усилия на общината и Съюза на тракийските дружества, които датират от дълго време, за съхраняване и развитие традициите на региона, за създаване на устойчиви модели на взаимодействие на тракийското движение, за създаване на условия за интегрирано развитие на тракийския регион.
Това е една важна, почти историческа задача и аз поздравявам президента Георги Първанов, че застава зад инициативата, каза още кметът. Той заяви, че не съмнява в успеха на това дело.
След учредяването на инициативния комитет, кметът Йоан Костадинов прие президента Георги Първанов в своя кабинет, където двамата разговаряха на четири очи.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |