В новините
 
16.08.2006 13:02   Новината е видяна 4030 пъти
Първанов инициира среща за водата на морските курортите
Президентът Георги Първанов изрази готовност да инициира среща на експертно ниво за дългосрочно решаване на водоснабдяването на морските курорти.
Това стана вчера /15.08.2006 г./ в местността „Стролата”, където Първанов беше поканен да открие отклонение от деривация Камчия. Съоръжението, в което са инвестирани 7 млн.лв. отпуснати от две министерства и община Несебър, засега решава водния проблем на Слънчев бряг и околните курортни селища. От своя страна кметът на община Несебър Николай Трифонов постави въпроса за търсене на решение в по-дългосрочен план. Президентът Първанов прие идеята, като заяви, че това трябва да стане още след приключване на активния туристически сезон.
Отклонението от деривация Камчия всъщност осигурява по-голям приток на вода в резервоара на Стролата. Изпълнителите от „Водоканалстрой” са успели да го завършат за 45 вместо за 65 дни.
След местността „Стролата” Президентът спря за малко в Тънково, където поговори с възрастни жители на селото.
Посещението на Първанов в региона започна от втория по-големина град в община Несебър Обзор. В кратък разговор с президента кметът Кирил Стоянов потърси съдействие за разрешаване проблема с водата на Обзор и възможността за включване на водопровод „Камчийски пясъци” към деривация Камчия. Освен с местни жители и гости на курортното селище, в Обзор Първанов се срещна и с представители на местното дружество на инвалидите. Те настояха за промени в Закона за хората с увреждания и връчиха на президента исканията си собственоръчно написани. От своя страна Първанов обеща да проведе разговор със социалния министър Масларова.
Президентската визита продължи в село Гюльовца, където Първанов бе посрещнат с приветствие от кмета на селото пред новата сграда на кметството. Селото се посещава за първи път от държавен глава, каза кметът Любчо Тодоров. Президентът изтъкна, че визитата му в село като Гюльовца е знак, че държавата има ангажимент както към проблемите на големите градове, така и към всяко населено място, където живеят българи. Първанов се обърна специално към пенсионерите и ги увери, че държавата не ги е забравила и доказателство за това е повишението на пенсиите от септември, което той определи като не голямо, но не и символично.
В късния следобед президентът, съвместно с кмета на общината Николай Трифонов, откриха в Несебър Статуя на рибаря – нов паметник-символ на античния град, изработен от Ставри Калинов. По-късно държавният глава посети Археологическия музей, където поднесе своите поздравления по повод 50-годишния юбилей на града-музей.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |