В новините
 
16.08.2006 15:30   Новината е видяна 3505 пъти
Община Несебър дари компютри на Държавен архив
Община Несебър предостави безвъзмездно две нови компютърни конфигурации на ТД „Държавен архив” – гр.Бургас на стойност 3 000 лв. Официалното им предаване се състоя днес /16.08.2006 г/ в общинското кметство. Конфигурациите са с възможно най-добрите технически показатели.
Освен кметът на общината Николай Трифонов, на срещата присъстваха доц. д-р Боряна Божашка – директор на Главно управление на архивите при Министерския съвет (ГУА при МС), Панто Колев – главен секретар на ГУА при МС, Иван Джамбазов – директор на ТД „Държавен архив” – гр.Бургас и Ирина Банова – нач.отдел ГРАО при община Несебър.
Хиляди документи на община Несебър, които се съхраняват в държавния архив в Бургас, съдържат изключително ценна информация за Несебър и общината през последните 100 години. Компютърните конфигурии ще осигурят възможността за пренасяне на информацията от хартиен на електронен носител.
В навечерието на влизането на България в ЕС, жестът на дарение ще спомогне за по-бързо уеднаквяване на документите с европейските стандарти, заяви директорът на бургаския архив, като благодари за отзивчивото отношение.
Според несебърския градоначалник, по този начин ще се съхрани най-новата история на хилядолетния град за идните поколения.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |