В новините
 
17.08.2006 11:26   Новината е видяна 3494 пъти
Наши и руски ветроходци ще се състезават край Несебър
От днес до 20 август по черноморско крайбрежие на север до Каварна и на юг до Несебър ще се проведе ветроходната регата Evolution Cup.
Една от целите на регатата е да възроди позабравена традиция от съвместни състезания на български и руски ветроходци, съобщи изп.директор на българската федерация по ветроходство Алексей Минков. Това е съвместно начинание на двете федерации, започнато да се гради още от есента на миналата година, допълни той.
Желаната тенденция е регатата в бъдеще да се разрасне, като привлече участници и от други страни от региона и да се създадат условия състезанието да се превърне в част от европейска верига или кръг от европейско първенство. По тази причина ще се акцентира на състезателния елемент, като са привлечени за участие само състезателни класове яхти.
Регатата ще включва два класа яхти – клас „А” – килови яхти, над 38 фута и клас „В” килови яхти, монотип „Петерсон” /Конрад 25 R/. По предварителни заявки се очакват около 20 яхти с повече от 100 състезатели от България и Русия.
Успоредно с регатата ще се провежда културен фестивал, който ще представи на българската публика красотите на руското изкуство.
Първият етап от регата започва днес. Участниците в състезанието трябва да изминат отсечката Варна-Несебър, която е с дължина 44 морски мили. Паралелно с тях ще отпътуват и участниците във фестивала, които ще изнесат концерт в Амфитеатъра в Несебър.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |