В новините
 
19.08.2006 00:31   Новината е видяна 4362 пъти
Митко Събев: БФС не трябва да допуска съмнителния модел "Порточанов" от бургаски да стане национален
Председателят на Надзорния съвет на ПСФК "Черноморец" АД Митко Събев направи изявление за медиите. В него се казва: "Във връзка с последните коментари на члена на Изпълнителния комитет на БФС Христо Порточанов и решенията, взети на заседанието на Изпълкома на БФС на 17 август 2006 г., съм длъжен да заявя:
1. Христо Порточанов не за първи път злонамерено спекулира с имената на акционерите на „Петрол Холдинг”АД, като използва откровени лъжи, манипулира обществеността и прави нагли опити да урони престижа на една от най-авторитетните корпоративни структури в България.
2. След заседанието на Изпълкома на БФС, отново стана ясно, че ръководството на ПСФК „Черноморец” е предоставило пълни и изрядни от юридическа гледна точка документи, които дават възможност и на двата бургаски клуба да продължат участието си в "Б" група на първенството. Положих изключителни усилия, за да се стигне до това решение в името на бъдещето на добрия футбол в Бургас.
3. Компаниите, в които участвам, продължават да са най-сериозния инвеститор в бургаския футбол, създавайки условия за неговото развитие чрез отлична материална база и професионални стандарти. По този начин „Петрол Холдинг”АД инвестира в европейския модел на футболната игра, който няма нищо общо с модела „Порточанов”. Наследството, което той ни остави преди три години в лицето на ПФК „Нафтекс”, беше клуб с много интриги и продажни играчи. Като изпълнителен директор Христо Порточанов беше подписал договор, предварително подготвен така, че „Нафтекс” да бъде лишен от един от най-стойностните си играчи Стойко Сакалиев, който по предварителните разчети при заплащането на акциите на клуба беше оценен на 2,5 милиона лева.
4. Порочният футболен модел „Порточанов” е основан на задкулисни сделки, интриги и сенчест бизнес, които ощетяват държавата, общината, данъкоплатците, хилядите почитатели на футболната игра.
5. Призовавам ръководството на БФС да се разграничи от клеветническите и манипулативни изявления и арогантното поведение на Христо Порточанов. Като институция БФС не може да допусне негов представител да злоупотребява с името на който и да е футболен клуб. БФС не просто трябва да се разграничи, но и да не допуска съмнителния модел „Порточанов” от бургаски да се превърне в национален и да опорочи футболното бъдеще на страната.
6. Личните интереси и публични акции на Порточанов имат една цел - да прикрият конкретните вини на това лице за разрухата на бургаския футбол, вкарването му в корупционни схеми и превръщането му в семеен бизнес.
Държа да подчертая, че политиката на ПСФК „Черноморец” ще е ориентирана към развитието и популяризирането на футбола чрез европейски правила и стандарти, независимо какви усилия ще ни струва това и колко време ще отнеме. Ние ще продължим да развиваме клубната политика на базата на честна спортсменска игра и професионализъм. Европейското бъдеще на българския футбол се гради чрез феърплей и прозрачен бизнес-модел, а не чрез мафиотски, задкулисни игри на самозабравили се футболни „феодали” като Порточанов. Накрая ще допълня само, че за най-голямо съжаление „почетният гражданин” на Бургас Христо Порточанов е един от най-непочтените хора, които съм срещал в живота си.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |