В новините
 
21.08.2006 08:56   Новината е видяна 3513 пъти
„Музите” превземат Царево
В Община Царево стартира първото издание на младежки фестивал на изкуствата „МУЗИТЕ”.
Във фестивалът участват над 300 младежи, които в рамките на седем дни ще представят традиционни и модерни форми на изява на различните изкуства като театър, музика, танц, изобразително и приложно изкуство, пантомима и други.
Фестивалът е съвместна инициатива на Община Царево, фондация „МУЗИТЕ” и сдружение „ТЕМП-АРТ”. Целта на организаторите е да създадат ежегоден форум за културен обмен между млади артисти.

Форумът е организиран в три основни направления: АТЕЛИЕ - пленери, работилници, уъркшопове и други приложни форми на изкуство; СЦЕНА - спектакли, концерти, солови изпълнения; ДОВИЖДАНЕ ЛЯТО - допълнителни програми за участниците, чрез които се запознават с курортите, забележителностите и културно-историческото наследство на България.
Във фестивала участват, индивидуално или групово, младежи на възраст между 13 и 30г., като вокални изпълнители или солови участия, инструментални групи и състави, танцови формации, театрални школи и трупи, млади художници, скулптури и други.
Фестивалът „МУЗИТЕ” ще бъде открит и закрит в центъра на град Царево от Петър Арнаудов, кмет на Община Царево.
Събитието дава възможност на участниците да съчетаят творческите си изяви с отдих и културен туризъм. Основната задача пред организаторите е поощрявайки изкуството да представят и част от българското културно наследство на младите артисти.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |