В новините
 
22.08.2006 13:57   Новината е видяна 3858 пъти
Фолклорни състави от 10 страни на фестивал в Приморско
Четвъртият международен фолклорен фестивал в рамките на Международната лятна академия официално ще бъде открит на 24 – ти август, четвъртък на Лятната естрада в Приморско.
Основен организатор на престижната фолклорна проява е ”Еврогрейд” – София със съдействието на Община Приморско.
Фестивалът ще продължи до 28 – ми август включително.
Участие в него ще вземат 16 фолклорни състави от общо 10 страни, сред които България, Русия, Турция, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Италия, Сърбия, Израел....
Четвъртият международен фолклорен фестивал ще стартира на 24 – ти август с дефиле на участниците по централната улица на гр.Приморско от 19,15 часа. От 20 часа на лятната естрада в черноморския град ще се състои и официалното откриване на Фолклорния фестивал. Всеки един от участниците ще представи традициите и обичаите на своята страна със 7 – минутно изпълнение.
В 10,30 часа на 24- ти август, четвъртък организаторите на фестивалната проява и ръководителите на фолклорните състави – участници в прояваа ще се срещна с кмета на Община Приморско инж. Димитър Димитров в заседателната зала на общинската управа. Още една фестивална традиция ще бъде спазена в първия ден на фолклорната проява – от 11,30 часа на 24 – ти август участниците във фестивала в присъствието на организаторите и кмета на Община Приморско инж. Димитров ще засадят дръвче.
Три от фолклорните състави – участници в четвъртото издание на международния фолклорен фестивал пристигат по личната покана на ръководството на Община Приморско. Това са състави - представители на градове и общини в Словакия – Бановце над Бебравоу, Полша – Черни Дунаец и Русия – Курск, с които Община Приморско има подписани договори за сътрудничество. Заедно с фолклорните състави на посещение в Приморско пристигат и представители на съответните общински администрации, общински съветници.
Ден пред официалното откриване на Четвъртия международен фолклорен фестивал „Приморско 2006” ще се състои и среща по футбол между отбора по футбол на Бановце над Бебравоу, Словакия и детският футболен отбор към ФК”Ропотамо” – Приморско. Срещата по футбол ще се играе на 23- ти август от 10 часа на стадиона в Приморско.
В програмата на фестивала е включено специално „Училище по танци”. То ще се проведе в хотел „София” от 9,30 часа. Тя ще се състои през втория фестивален ден. За 15 часа същия ден е предвидена техническата конференция на участниците във фестивала. От 20 часа вечерта на Лятната естрада в Приморско, Китен и останалите съставни селища на общината ще продължат концертните прояви на участниците във фестивала.
Концертните прояви на участниците в четвъртото поредно издание на Международния фолклорен фестивал ще приключат вечерта в неделя, 27 – ми август. От 19,15 часа по централната улица на Приморско ще се състои заключителното дефиле на участниците във фестивала. В гала вечерта която ще започне от 20 часа на Лятната естрада в Приморско всеки един от съставите ще се представи с няколко изпълнения в рамките на 7 минути.
Финалната точка на четвъртото издание на международния фолклорен фест ще бъде дадено от 23,30 часа същата вечер с изпълнение на обредни нестинарски танци на открито в двора на хотел „София”, гр. Китен.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |